07 / 05 / 2024

Pera Palaca Hotel, 1 Eylül'de yeniden hizmete girecek!

Pera Palaca Hotel, 1 Eylül'de yeniden hizmete girecek!

İstanbul'da 2,5 yıldır restorasyonu süren Pera Palace Hoteli, "müze-otel" işleviyle 1 Eylülde yeniden hizmete girecek



Beyoğlu´ndaki Pera Palace Hotel´de düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Pınar Kartal Timer, 2,5 yıldır devam eden restorasyon sürecinden sonra 9 aydır da özenle çalıştıklarını bildirdi.

Timer, otelin parkelerinden dış cephesine kadar her yerini tarihi biçime zarar vermeyecek tarzda yenilediklerini ve Türkiye´yi uluslararası platformda temsil edecek biçimde restore ettiklerini kaydetti.

Pera Palace Hotel´de lüksün ve rahatlığın bir arada olduğunu söyleyen Timer, şöyle konuştu: "Mimarlarımız özel olarak çalıştı. Doğu ve batı sentezini bir araya getirerek farklı mimari disiplinler sentezinde bulunduk. Pera Palace Hotel, köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Otel, 120 yıllık yaşamında devlet adamlarından, üst düzey yöneticilere kadar birçok misafir ağırlamıştır. Şimdiden Fransa, İtalya ve İngiltere´den rezervasyon yaptıran misafirlerimiz var. Pera Palace Hotel yöneticileri olarak bizim amacımız Türk turizmini dünyada en iyi yerlere taşımaktır."

Pera Palace Hotel´in 2051 yılına kadar üst kullanım hakkını alan Beşiktaş Turizm Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan da Otel´in 1892 tarihinden bu yana hizmet verdiğini, zaman zaman eylemler ve bazı yönetimler dolayısıyla kapandığını, 2,5 yıl süren restorasyonun ardından da 1 Eylülde hizmete açılacağını bildirdi.

Otelin restorasyonunda birçok mimar ve öğretim görevlisiyle birlikte çalıştıklarını söyleyen Kalkavan, yenileme çalışmaları için 23 milyon Avro harcadıklarını belirtti.

Pera Palace´nin 115 oda ve 2 de ek binaya sahip olduğunu ifade eden Kalkavan, otelin Agatha restauran, orient bar, patisserie pera, kubbeli salon, spor salonu, yüzme havuzu, spa merkezi, özel bakım ve davet odalarından oluştuğunu dile getirdi.

Toplantının ardından basın mensupları ve konuklar oteli gezdi. Dünyaca ünlü polisiye roman yazarı Agatha Christie´nin odası konuklara gezdirilirken, Mustafa Kemal Atatürk´ün "101" numaralı odasının ise otelin yeniden açılacağı 1 Eylülde ziyaret edilebileceği bildirildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Pera Palace Hotel'in restorasyon çalışması tamamlandı

Pera Palace Hotel'in 2051 yılına kadar üst kullanım hakkını alan Beşiktaş Turizm Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan, otelin 1892 tarihinden bu yana hizmet verdiğini, zaman zaman eylemler ve bazı yönetimler dolayısıyla kapandığını, restorasyonun ardından da hizmete açılacağını söyledi.

Otelin restorasyonunda birçok mimar ve öğretim görevlisiyle birlikte çalıştıklarını söyleyen Kalkavan, yenileme çalışmaları için 23 milyon Euro harcadıklarını belirtti. Pera Palace'ın 115 oda ve 2 de ek binaya sahip olduğunu ifade eden Kalkavan, otelin Agatha restoran, orient bar, patisserie pera, kubbeli salon, spor salonu, yüzme havuzu, spa merkezi, özel bakım ve davet odalarından oluştuğunu dile getirdi. Pera Palace Hoteli Genel Müdürü Pınar Kartal Timer ise çok özenle çalıştıklarını belirterek, otelin parkelerinden dış cephesine kadar her yerini tarihi biçime zarar vermeyecek tarzda yenilediklerini ve Türkiye'yi uluslararası platformda temsil edecek biçimde restore ettiklerini kaydetti. Hotel'de lüksün ve rahatlığın bir arada olduğunu söyleyen Timer, şöyle konuştu: ''Mimarlarımız özel olarak çalıştı. Doğu ve Batı sentezini bir araya getirerek farklı mimari disiplinler sentezinde bulunduk. Otel, köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. 120 yıllık yaşamında devlet adamlarından üst düzey yöneticilere kadar birçok misafir ağırlamıştır. Şimdiden Fransa, İtalya ve İngiltere'den rezervasyon yaptıran misafirlerimiz var. Pera Palace Hotel yöneticileri olarak bizim amacımız Türk turizmini dünyada en iyi yerlere taşımaktır.'' Hotel, giriş kapısının hemen önündeki klasik otomobili, fraklı 'doorman'leri, Atatürk Müze Odası, kültür sanat etkinlikleri ile yerli ve yabancı konuklarına 100 yılı aşkın tarihinin izlerini hissettirmeye hazır. Toplantının ardından dünyaca ünlü polisiye roman yazarı Agatha Christie'nin odası konuklara gezdirilirken, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''101'' numaralı odasının ise otelin yeniden açılacağı 1 Eylül'de ziyaret edilebileceği bildirildi.
Zaman

Pera Palace 1 Eylülde açılıyor

Yerli yabancı pek çok ünlü ismi konuk eden ve İstanbul´un tarihinde otel olarak açılan ve hâlâ otel olarak kullanılan Pera Palace, 2.5 yıldır süren restorasyon çalışmasından sonra 1 Eylül 2010 tarihinde yeniden hizmete açılıyor. İşletmesini 2051 yılına kadar Beşiktaş Turizm Yatırımları A.Ş´nin aldığı otel hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan, "Otel 1892 yılından bu yana bazı kesintiler olsa da devamlı hizmet verdi. 2.5 yıl süren restorasyon için 23 milyon euro harcadık. Pera Palace şu an 115 oda ve 2 ek binaya sahip" dedi. Pera Palace Otel yapımından bu yana Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü gibi devlet büyükleriyle Agatha Christie, Ernest Hemingway gibi dünya yazarlarını da ağırladı.
Türkiye


Geri Dön