30 / 04 / 2024

Perakende satış hacmi yüzde 31 arttı!

Perakende satış hacmi yüzde 31 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 31 artış gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu, merakla beklenen 2023 yılı temmuz ayına ilişkin perakende satış endekslerini resmen açıkladı.

Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 artış gösterdi.

Peki Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, , gıda, içecek ve tütün satışları ne kadar arttı? Otomotiv yakıtı satışlarındaki artış yüzde kaç oldu? İşte peş peşe açıklanan o rakamlar...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, söz konusu bu dönemde gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,9 artış gösterirken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,4 oranında azalma gösterdi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 31 artış gösterdi. 

Perakende satış hacmi yüzde 31 arttı!

Paylaşılan detaylara göre, yine aynı dönemde, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 19,1 artış gösterirken,, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 41,8 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 17 artış gösterdi.

PERAKENDE CİRO YÜZDE 93,3 YÜKSELDİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, cari fiyatlarla perakende ciro, 2023 yılının Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 93,3 yükseliş gösterdi.

Yine açıklanan rakamlara göre, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 84,4 artış gösterirken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 124,3, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 38,1 artış gösterdi.

Merakla beklenen son dakika rakamlarına göre, perakende ciro 2023 yılının Temmuz ayında bir önceki aya göre de yüzde 12 arttı. Ayrıca aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 3,7 artış görülürken, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 13,5 ve otomotiv yakıtı satışlarında yüzde 23,9 artış görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön