02 / 05 / 2024

Persan Madencilik beton üretimlerini ön plana çıkaracak!

Persan Madencilik beton üretimlerini ön plana çıkaracak!

Persan'ın geleneksel ürünler yerine Türkiye madenlerine katma değer kattığını ifade eden Alican Civandağ, 'Örneğin üretmiş olduğumuz kiremit ve detay ürünleri Türkiye'de sadece Erzincan'da üretilmekte.



Persan Madencilik Genel Müdürürümüz Alican Civandağ perlit madenini kullanarak ürün ürettiklerini belirterek, 'Enerjinin önem kazandığı günümüz dünyasında perlit madeni önem kazanmakta şirketimiz, ısı ve ses yalıtımı, hafif beton üretimi faaliyetleri ile ön plana çıkmayı hedeflemekte' dedi.

Persan'ın geleneksel ürünler yerine Türkiye madenlerine katma değer kattığını ifade eden Civandağ, 'Örneğin üretmiş olduğumuz kiremit ve detay ürünleri Türkiye'de sadece Erzincan'da üretilmekte. Bu ürün geneleksel ürünlere göre daha uzun ömürlü, daha hafif, dona dayaklı ve mukavemetlidir' dedi.

Civandağ, gelecek yıl genleştirilmiş perlit içeren ısı, ses ve su yalıtım sıvaları, ince sıva, kalın sıva, bina temeli ve teras çatı yalıtım malzemelerini piyasaya sunacaklarını duyurdu. Temelden çanya binanın korunmasına yönelik yeni bir çözüm sunmayı hedeflediklerini ifade eden Civandağ şöyle konuştu:
'Türkiye de enerji ve deprem en çok konuşulan konular arasında. Persanbu iki sorunada çözüm getiriyor. Isı, ses, su geçirmezlik ve yangına dayamklık içeren ürünleri ile yakıt tasarrufu, bina yükünün azaltılması ile deprem hasar riskinin azaltılmasını sağlıyor. Yeni projemiz, ısı ve ses yalıtımım maksimum seviyeye çıkaracak kullanımı kolay ve çabuk ürünleri piyasaya sunmak. Bu konuda arge çalışmalarımız bitmiş durumda.'
Milliyet Business


Geri Dön