01 / 05 / 2024

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa



Aramco, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı tam ölçekli işgalinin ardından enerji fiyatlarının artmasının ardından rekor kâr bildiren en son enerji şirketi oldu.

Bu temettü tutarının çoğu, şirketin hisselerinin yaklaşık %95'ine sahip olan Suudi Arabistan hükümetine gidecek.

Petrol devi 2022 yi büyük karla kapattı

Aramco, Çin'in koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmasının ardından küresel pazara yeniden girmesiyle pazar talebinden yararlanmak için üretimini artırmayı da umuyor. Bu, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın Suudi Arabistan'ı petrolden uzaklaştırmak için fütüristik şehir manzaraları geliştirme planlarını ödemek için gereken milyarları artırabilir.

Suudi Aramco CEO'su ve Başkanı Amin H. Nasser yaptığı açıklamada, "Petrol ve gazın öngörülebilir gelecekte hayati önem taşıyacağını tahmin ettiğimiz göz önüne alındığında, sektörümüze yetersiz yatırımın riskleri gerçektir - buna daha yüksek enerji fiyatlarına katkıda bulunmak da dahildir."


Geri Dön