Ekonomi

Petrol fiyatlarına Çin etkisi! Brent petrol düşüyor! 7 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Petrol fiyatları bugün, Çin'de "sıfır vaka" politikasına devam edileceğine ilişkin açıklamanın ardından artan talep endişelerinin etkisinden dolayı düşmeye başladı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Bren petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol varil fiyat listesi 7 Kasım 2022. Bugün de güne düşüşle başlayan brent petrol varil fiyatlarında Çin'deki ''sıfır vaka'' politikası etkili oldu

Brent petrol varil fiyatı cuma günü 98,81 dolara kadar yükselerek günü 98,57 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün de güne düşüşle başlayan brent petrol varil fiyatlarında Çin'deki ''sıfır vaka'' politikası etkili oldu.  Peki bugün brent petrol ne kadar? Bren petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol varil fiyat listesi 7 Kasım 2022.

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? BRENT PETROLÜN VARİLİ KAÇ DOLAR? 7 KASIM 2022 BRENT PETROL VARİL FİYATI

Brent petrol varil fiyatı haftanın ilk işlem gününe sınırlı düşüşle başladı.  Bugün brent petrol 0,99 azalarak 97,59 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 91,47 dolardan alıcı buldu.

PETROL FİYATLARINDA ÇİN ETKİSİ

Milyonlarca kişinin şikayetlere ve endişelere rağmen Çin, Covid-19 ile mücadelede izlenen "sıfır vaka" stratejisinin deema edeceğini belirtti.

Ulusal Hastalık Önleme ve Kontrol İdaresi yetkilileri tarafından, Pekin'de düzenledikleri basın toplantısında tedbirlerin gevşetilmesine yönelik herhangi bir uyum stratejisine değinmezken, uygulama hatalarının düzeltilmesi için önlemler alınacağınına yönelik açıklamalar geldi.

İdare yetkilisi Hu Şiang, solunum yolu hastalıklarında artış görülen kış aylarında tüm dünyada yeni salgın dalgasının beklendiğini açıkladı ve "Dinamik sıfır-Covid politikasına bağlı kalarak virüsteki değişimlere göre kontrol tedbirlerini geliştirerek sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Çin, koronavirüse karşı, vakaları ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uygulamaya devam ediyor. 

Strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve geniş ölçekli tedbirlerin olmasını gerektiriyor. 


Fakat fiyatlardaki düşüşte, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik yakın zamanda yürürlüğe girmesi beklenen ambargolarının yarattığı arz daralması endişeleri de etkili oldu.

AB'nin Rus petrolüne uygulayacağı ambargosu 5 Aralık tarihinde başlayacak ve bunu şubat ayında petrol ürünü ithalatına son verilmesi takip edecek.

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarını gören inanamadı! Akaryakıta zam geldi mi? Opet, BP, PO 6 Kasım 2022 fiyat listesi

Brent petrol fiyatları atak yaptı! Brent petrol varil fiyatı 4 Kasım 2022 ne kadar oldu? İşte brent petrol varil fiyatı

Brent petrol düştü! Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 3 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı