Ekonomi

Petrol fiyatlarında umutlar tükeniyor! Uzmanların görüşleri tek tek açıkladı! İşte detaylar!

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda artışı devam ediyor. Petrol fiyatlarında düşüş beklenirken, ibre tersine döndü. İşte detaylar!Geçtiğimiz gün 100,45 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 100,22 dolar seviyesinde sonlandırdı

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 100,19 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz gün 100,45 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 100,22 dolar seviyesinde sonlandırdı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 93,75 dolardan satıldı.

Peki petrol fiyatlarının akıbeti ne olacak? İşte detaylar!

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 100,19 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.29 itibarı ile kapanışa doğru yüzde 0,02 azalıp, 100,19 dolar oldu. Fiyatların düşüşünde, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun yakın zamanda üretim kesintisine gidebileceğine yönelik beklentilerin azalması etkili oldu.

ABDULAZİZ BİN SELMAN’IN AÇIKLAMALARI PETROL FİYATLARINDA ETKİLİ OLMUŞTU

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, bu hafta başında, OPEC’in petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık üretimi azaltmaya hazır olduğunu belirtmişti. Açıklamadan sonra salı günü petrol fiyatları yeniden yükselişe geçmişti.

Uzmanlar, piyasaya aylık hedefinin tam olarak günlük 2,8 milyon varil altında arz eden OPEC+ grubunun yapacağı muhtemel kesintinin yakın zamanda gerçekleşmeyebileceğini, ama eğer İran nükleer anlaşmasında nihai sonuç tam olarak belirlenirse, İran petrolünün piyasaya dönüşü ile denk gelebileceğini ifade etti. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, geçtiğimiz gün ABD’den onay gelmesi halinde bu hafta sonu İran ile nükleer anlaşma olabileceğini açıkladı.

Borrell, İspanya devlet televizyonu TVE’ye verdiği röportajda, İran nükleer anlaşması olarak bilinen ve son olarak açıklanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın (JCPOA) taslağına İran’ın cevabına yönelik, sürece dahil olan ülkelerin çoğunluğunun onay verdiğini, yalnızca ABD’nin yanıtını beklediklerini iletti.  Borrell’in açıklamaları da İran petrolünün piyasaları dönüşüne yönelik beklentileri artırarak fiyatların düşüşünde etkili oldu. Diğer yandan, ABD’nin petrol ve benzin stoklarında beklenenden fazla düşüş gerçekleşmesi de talebin yüksek seyrettiği algısı yaratarak fiyatlardaki düşüşü kısıtladı.

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır?

TOKİ sosyal konut projesi kaç taksit? TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak?

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir?