29 / 04 / 2024

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesine Lagranja Design imzası!

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesine Lagranja Design imzası!

Multidisipliner tasarım ofisi olan Lagranja Design, firma ortağı Tunga Baysal ile Mimar Ece Satıbol liderliğinde, Petrol Ofisi Yönetim Ofisi’nin iç mekanlarını tasarladı…



Barcelona’da kurulan ve 2013 yılından bu yana İstanbul ofisinde aktif proje ve danışmanlık hizmeti sunan Lagranja Design, Petrol Ofisi Yönetim Ofisi’nin iç mekanlarını, “jeolojik katmanlaşma” konsepti ile yeniden tasarladı.

Öncü firmalar için ödüllü konaklama, çalışma, yeme içme, ticari mekan ve sergileme mekanlarında iç mimari projeler ile adından söz ettiren Lagranja Design’in, Firma Ortağı Tunga Baysal ile Mimar Ece Satıbol liderliğindeki İstanbul’da bulunan ofisi, Petrol Ofisi’nin yönetim ofislerini tasarladı.

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesine Lagranja Design imzası!

İstanbul Üsküdar’da bulunan çok katlı bir binanın üç katı içinde hazırlanan proje, toplam alanı 9000 metrekare olan ve mekansal kurgusu kendini tekrar eden her bir kat için ortak mimari ögelerin fonksiyonel olarak farklı kullanımı ile tasarlandı.

Mekansal dizilimde bölümlerin ve ortak kullanım alanlarının maksimum seviyede geçirgen ve akıcı bir diyalog kurması planlanan Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesinde, asansör çekirdeğine ek olarak yalnızca üç katı birbirine bağlayan ve projenin simgesel unsurlarından biri olarak hazırlanan çelik merpen, bu diyaloğu güçlendirip geçirgenliği artırmış.

 Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesine Lagranja Design imzası!

Projenin tüm katlarında sirkülasyon alanları ile birbirine entegre açık ofisler, yönetici ve departman içi toplantı odaları ile toplantı odalarının bulunduğu çekirdek ortak olarak hazırlanmış. Buna ek olarak tüm çalışanların ulaşabilmesi için zemin katta sosyal toplanma alanı ve konferans salonu olarak kullanılan Agora Cafe, birinci katta ise genel müdür ve yönetim ofisleri tasarlanmış.

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesine Lagranja Design imzası!

Ofis Mekanında Jeolojik Katmanlaşma

“Jeolojik katmanlaşma” konseptinin iç mimari tasarımın çıkış noktası olarak ele alındığı Petrol Ofisi Yönetim Ofisi’nde, aynı malzemeye ait farklı yüzey bitişleri, hakim renklerdeki tonlama ve degradasyon ile projedeki katmanlaşma olgusuna vurgu yapılırken, sirkülasyon alanlarının zemininde kullanılan mermer kolon kaplamalarının alt kotunda da tasarıma dahil edilmiş. Kolon kaplamasının üst kotlarında kullanılan mermer fırçalı yüzey ve kumlanmış yüzey göze çarparken, toprağın altından yukarıya çıkışı  gösteren bu kullanım şekli, mekan derinliğini artırmış ve doğal bir renk geçişi sağlamış.

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi için özel olarak hazırlanan duvar kağıdı ve karşılama holü halılarının deseni akışkan bir lavın tasviri olarak kullanılmış olan projede, bu desen her bir kat için belirlenen hakim renk ve bu rengin tonlarına göre tercih edilmiş. Projede zemin kat için petrol mavisi, birinci kat için petrol ofisinin kurumsal rengi olan kırmızı, üçüncü kat için zeytin yeşili kullanılmış.

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi projesine Lagranja Design imzası!

Katlarda bulunan oda ve toplantı odası gibi kapalı hacimler için alüminyum taşıyıcılı cam bölücü, departmanları belirlemek için ise yüksek dolap üzeri alüminyum taşıyıcılı cam bölücü tercih edilmiş. Cepheden alınan doğal ışığı iç mekana iletilerek yükseklikteki dolaplarda doğal bitişli meşe kullanılırken, bu dolapların üzerinde oluşturulan gizli saksıların içindeki bitkilendirme ile ofisin içinde dört mevsim yeşil bir görüntü alması sağlanmış. Açık ofislerde ve Agora Cafe’de akustik konforun sağlanması için selüloz bazlı püskürtme malzeme tercih edilmiş ve projeye özel olarak tasarlanan açık ofis aydınlatma armatüründe hem akustik konfora katkı sağlayacak akustik kumaş kaplı yüzey, hem de görsel konforu sağlayacak olan direkt-endirekt aydınlatma opsiyonu kullanılmış.

Tüm toplantı odaları için masif ahşap taşıyıcı içinde tekstürlü camın kullanıldığı özel bir sistem hazırlanırken, mekanik ve elektrik altyapı sistemleri sirkülasyon alanlarındaki asma tavan içinde gizlenmiş ve böylelikle açık ofislerde temiz bir tavan görüntüsü sağlanmış. Projede asma tavanın yer aldığı mahallerde kubbe formundaki aydınlatma elemanları ile tekdüzelikten uzak ve ferah sirkülasyon alanları yaratılmış.

Proje dahilindeki tüm hareketli mobilyalar Lagranja Design tarafından tasarlanmış ve Lagranja Collection kapsamı dışındaki mobilyaların tümü Türkiye’de üretilmiş.

İstanbul'un çalışma ve eğlence mimarisine Lagranja Desing imzası!

 

 


Geri Dön