Ekonomi

Petrolü uçuracak altını düşürecek plan ortaya çıktı! Harekete geçtiler

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa Birliği, global pazarda petrol fiyatlarını yükseltecek bir adımı atmaya hazırlanıyor. AB, yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklama kararı aldı. Söz konusu yasak sonrası brent petrolde yükseliş bekleniyor.” dedi

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus ekonomisinin bu yıl yüzde 8 ila 10 düşmesini beklediklerini belirterek, “Rus ekonomisindeki düşüşün dip noktasına dördüncü çeyrekte ulaşacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

Süren savaş nedeniyle Avrupa Birliği yıl sonuna kadar Rus petrol ithalatını yasaklamayı planlıyor.

AB ülkelerinin 2022 sonundan önce Rus petrolü kullanımına son verebileceği ancak başta güneydeki üyeler olmak üzere diğer ülkelerin fiyatlar üzerindeki etkiden endişe duyduğu öğrenildi.

Rus petrolünün en büyük alıcılarından olan Almanya, 2022 sonunda ithalatı durdurmaya hazırlanıyor ancak Avusturya, Macaristan, İtalya ve Slovakya gibi ülkeler bu adımı atma konusunda henüz kesin kararını vermedi.

"KÜÇÜLME 8-10 SEVİYESİNDE OLACAK"

Yaptırımlar ışığında, Rus ekonomisindeki küçülme tahminlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Yerleşik ekonomik bağların kopması, bu yılki GSYH dinamiklerini olumsuz etkileyecek. Rus ekonomisindeki düşüşün dip noktasına dördüncü çeyrekte ulaşacağımızı, küçülmenin bu yıl yüzde 8 ila 10 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.” bilgilerini verdi.

"RUS RUBLESİ ALTINA ENDEKSLENMEYECEK"

Nabiullina, arz ve talep şoklarının kademeli olarak azalmasını beklediklerini kaydederek, “Para ve bütçe politikaları ile hükümetin yapısal önlemleri, ekonomik büyümenin gelecek yılın başından itibaren yeniden başlamasına katkıda bulunacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın temerrüde düşmeyeceğine yönelik görüşünü dile getiren Nabiullina, Rus rublesinin altına endekslenmesi konusunun ise gündemlerinde olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gelen rublenin altına endeksleneceği iddiası global pazarda altın fiyatlarının sert bir şekilde yükselebileceği beklentilerine neden olmuştu. 

Açıklama sonrası altın fiyatlarındaki düşüş trendinin devam etmesi bekleniyor.

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Benzin ve motorine 6 liralık indirim müjdesi! Herkes bu tarihe odaklandı

Yatırımcıya çeyrek ve gram altın uyarısı! Altın fiyatlarına bakarak bunu yapmanın tam sırası