Ekonomi

Petrolün varili bu hafta ne oldu? Petrolün varili yükselecek mi?

Petrolün varil fiyatı bu hafta Rusya Ukrayna savaşındaki gelişmelerin etkisi ve FED'in faiz kararını açıklaması ile hafta içerisinde dalgalanmalar yaşadı. Peki bu hafta petrolün varili ne oldu? Petrolün varili yükselecek mi?Piyasalarda ateşkes görüşmelerinde herhangi bir olumlu haberin gelmemesi petrolün varilinin yukarı yönlü hareketini destekliyor

Rusya-Ukrayna Savaşı'na yönelik gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor. Piyasalarda ateşkes görüşmelerinde herhangi bir olumlu haberin gelmemesi petrolün varilinin yukarı yönlü hareketini destekliyor.

Brent petrolün varili haftanın ilk işlem gününde yüzde 2'yi aşan düşüşle 108 dolar seviyesinde işlem gördü. Petrol fiyatlarının düşmesinde Rusya-Ukrayna savaşında müzakere adımları etkili oldu.  Çarşamba günü saat 21:00'da FED'in faizleri artırmasının ardından dolar dünyadaki diğer para birimleri karşısında değer kazandı ve dolar kuruna endeksli ham petrol fiyatlarında yükselişler görüldü.

Petrolün varili bu hafta ne oldu? FED'in faiz kararını açıklamasının ardından petrolün varili ne oldu? İşte petrolün varilinde güncel veriler...

PETROLÜN VARİLİ BU HAFTA NE OLDU?

Petrolün varili 14 Mart günü yüzde 2'yi aşan düşüşle 108 dolar seviyesinde işlem gördü. Petrol fiyatlarının düşmesinde Rusya-Ukrayna savaşında müzakere adımları etkili oldu. Salı günü, petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda kapanışa göre yüzde 5,14 değer kaybederek 100,61 dolardan işlem gördü. Çarşamba günü FED'in faiz kararı öncesinde güne 100 doların altında başlarken ilerleyen saatlerde 103,86 dolardan işlem gördü. Perşembe günü ise 104,22 dolara yükselen petrolün varili, haftanın son işlem günü 110 doları geçti.

Cuma günü, Rusya Ukrayna arasındaki Müzakereler sürerken Ukrayna, Rusya’nın taleplerinin ağır olduğunu belirtirken Rusya ise tam bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirterek hafta başı azalan risk fiyatlaması yeniden alevlendi. 

Haftanın son işlem gününde 110 dolar üzerinde işlem gören  petrolün varil fiyatı yükselecek mi? 

 

PETROLÜN VARİLİ YÜKSELECEK Mİ?

Rusya Ukrayna arasındaki Müzakereler sürerken Ukrayna, Rusya’nın taleplerinin ağır olduğunu belirtirken Rusya ise tam bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirterek hafta başı azalan risk fiyatlaması yeniden alevlendi. Son dakika gelişen bu olumsuz gelişmeler petrolün varilini etkiledi.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son günlerde gelen ılımlı açıklamalar yerini olumsuz değerlendirmelere bıraktı. Bu da küresel risk iştahını yeniden bozulmasına neden oldu. Gerilimlerin devam etmesi ve FED'in faizleri artırmasının ardından dolar dünyadaki diğer para birimleri karşısında değer kazanması ham petrol fiyatlarını yükselterek alımlar düşecek.

Petrolün varili 110 dolar sınırında! Son dakika petrolün varil fiyatı

Petrolün varil fiyatı 100 doların üzerinde!

FED sonrası petrol fiyatlarında son durum!