27 / 04 / 2024

Phaselis Antik Kenti'nde 5 yıldızlı otel yapılacağı iddia ediliyor!

Phaselis Antik Kenti'nde 5 yıldızlı otel yapılacağı iddia ediliyor!

Çevreciler, Kemer'deki Phaselis Antik Kenti'nde yapılacağı iddia edilen 5 yıldızlı otel projesine tepki gösterdi.Phaselis Antik Kenti'nde 5 yıldızlı otel yapılacağı iddia ederek, projenin iptal edilmesini istedi...



Çevreciler, Kemer'deki Phaselis Antik Kenti'nde yapılacağı iddia edilen 5 yıldızlı otel projesine tepki gösterdi.


Sosyal medya üzerinden organize olan Kemer Doğa Dostları Derneği, A Platformu ve İstanbul Çağrıcıları Grubu üyeleri, Tekirova beldesindeki Phaselis Antik Kenti Koyu'nda bir araya geldi. Çevreciler, Phaselis Antik Kenti'nde 5 yıldızlı otel yapılacağı iddia ederek, projenin iptal edilmesini istedi. 


Eyleme Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can da destek verdi. 


Grup adına basın açıklamasını yapan oyuncu Övül Avkıran, Phaselis'i korumak için mücadele verdiklerini söyledi. "Şiddete, talana ve halkın iradesini yok sayan anlayışlara karşı biz kadınlar irademizi ortaya koyuyoruz" diyen Avkıran, bölgede yapılacak yapıların doğal hayat ile bağdaşmayan, tamamen ticari ve turizm amaçlı lüks yapılar olacağını ifade etti.


Orman dokusunun bozulmasına ve doğal hayatın yok edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Avkıran, "Amacımız doğayı mutlu ederek bütün canlıların mutlu olmasını sağlamaktır. Etkinliğe İstanbul’daki sanatçı ve oyuncu arkadaşlarımız da destek veriyor. Düzenlediğimiz imza kampanyasına katılım 35 bini geçti. Herkesi bu gidişatı durdurmaya, Phaselis'i talandan kurtarmaya davet ediyoruz" dedi.


A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz ise 2 Şubat'ın Dünya Sulak Alanlar Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün söz konusu alan için verdiği "ÇED gerekli değildir" kararını eleştirdi.


Kararın kabul edilemez olduğunu kaydeden Gündüz, şöyle konuştu:


"Bu alanları emanet ettiğimiz kurumlar, akla ziyan kararlar veremez. Bu karar derhal düzeltilmeli ve kamuoyuna karşı görevlerini yerine getirmelidirler. Çocuklarımız gibi sevdiğimiz önemli değerlere, makilere, doğa harikası olan Phaselis Koyu'na ve Antalya'nın en önemli tarihi ve antik değerini barındıran Phaselis Antik Kenti'mize dokunmayın. Otel tahsisini iptal edin. Duyarlı insanlara çağrımızdır, bu yanlışa hep birlikte 'dur' diyelim."


Basın açıklamasının ardından otel projesinin iptali için başlatılan imza kampanyasına destek veren grup üyeleri, daha sonra Phaselis Koyu'ndan ayrıldı.


AA


Geri Dön