05 / 05 / 2024

Pilkington, yapısal camlara ilişkin sırlarını paylaşıyor!

Pilkington, yapısal camlara ilişkin sırlarını paylaşıyor!

Float Glass / Düz Cam Üretim Teknolojisi'nin yaratıcısı Pilkington, cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını, enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıklarıyla Türk inşaat sektörü ile paylaşıyor



“Float Glass / Düz Cam üretim teknolojisinin ” yaratıcısı Pilkington 30 Mart 2011 çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezinde düzenleyeceği “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar ” konferansıyla cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını, enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıklarıyla Türk İnşaat Sektörü ile paylaşıyor.

Türkiye 'de hızla yükselen inşaat sektörü dünya pazarında önemli üreticilerinin de ilgisini çekiyor. Yapı ve inşaat sektöründe en çok kullanılan ürünlerin başında gelen “cam ”ın güvenlik ve enerji tasarrufu gibi nedenlerle hayatımızdaki önemi büyük oranda arttı.

“Yangına dayanımlı camlar, kurşungeçirmez özellikli güvenlik camları, kendini temizleyen camlar, güneş ışığını kullanılabilir enerjiye çeviren camlar ”la, binaların dış cepheleri teknoloji ile donatılıyor. Pilkington tüm bu ürünlerin tasarım öncülüğünü yaparken dünyamızın enerji kaynaklarının korunması ve doğru kullanılmasına ilişkin çalışmaların liderliğini de yapmaktadır.

Misyonunu “Yüksek performans içeren yaratıcı cam çözümleri ile, çevreye duyarlı enerji tasarrufu destekleyici küresel liderlik ” olarak duyuran Pilkington, bu konuda yaptığı çalışmalarını “LEED ” (Leadership in Energy and Environmental Design) onaylı binalar olarak adlandırmaktadır. Pilkington, bütün bu konulardaki çalışmalarını ve bu doğrultuda geliştirdiği ürünlerini, Amerika, İngiltere ve Almanya ‘dan gelecek dünya çapında alanlarında uzman, dört ünlü konuşmacı ile, 30 Mart 2011 tarihinde, Yapı-Merkezinde düzenleyeceği “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar ” konferansı ile Türk İnşaat Sektörünün ileri gelen firmaları ve tasarımcılarla paylaşacaktır. Konferans, tasarımlarında cam kullanmak isteyen mimarlar, müteahhitler için olduğu kadar, cephe tasarımcısı mühendisler ve sistem üreticileri için de aydınlatıcı içeriktedir.

“Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar ” Konferansı aynı zamanda 2007 yılında yürürlüğe giren 2627 sayılı “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ” açısından da oldukça önem taşıyor. Bu yasa, binalarımızı daha az enerji ile ısıtmamızı/soğutmamızı ve enerji kayıplarını önlemeye yönelik yaptırımlar getirdi. Bundan böyle yapılan tüm binalar A- G arasında sınıflandırılarak enerji sertifikaları ile birlikte satılabilecek ve kullandıkları enerjiler de bu doğrultuda tarifelendirilecektir. Yüksek teknolojili cam uygulamalarının kullanım alanları, BEP yönetmeliği açısından da büyük önem taşımaktadır

“Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar ” Konferansı

30 Mart 2011, çarşamba, Yapı-Endüstri Merkezi Fulya, İstanbul


Program

14.00-14.30 Kayıt ve Kahve İkramı

14.30-14.35 Açılış Konuşması

Pinaki Banerjee

14.35-15.15 Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Cam Binalar; Mimari Camlar

Chris Barry, Makine Mühendisi, Amerika Birleşik Devletleri

15.15-15.40 Kahve Arası

15.40-16.30 Yapısal Cam Sistemleri

Planar; Chris Barlow, Makine Mühendisi, Birleşik Krallık

Profilit, Wolfgan Dutt, İnşaat Mühendisi, Almanya

16.30 -17.00 Yangın Güvenliği ve Cam

Frank Korpel, İnşaat Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Almanya

Toplantı dili Türkçe ve İngilizcedir. Simültane tercüme yapılacaktır.

Sınırlı kontenjan nedeni ile lütfen www.yemetkinlik.com/pilkingtonadresinden kayıt olunuz.

Pilkington NSG Building Glass:

şžirket 18. YY sonlarında, 1826 yılında, aralarında William Pilkington 'un da bulunduğu bir grup girişimci tarafından İngiltere 'nin St Helens kentinde kurulmuştur. şžu anda Glass Town (Cam Kent) olarak adlandırılan St Helens, cam üretimi konusunda dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biridir. 1949 yılında Pilkington Brothers olarak yeniden yapılandırılarak cam sektöründe faaliyetlerini yürüten Pilkington, 1959 yılında Float Glass Üretim Teknolojisini dünya cam sektörüne armağan etmiştir. Sir Alastair Pilkington tarafından bulunan bu teknoloji halen bütün Dünya da kullanılan tek üretim teknolojisidir. ARGE çalışmalarına çok önem veren Pilkington cam sanayine birçok katma değerli ürünün kazandırılmasına neden olmuştur. Pilkington firması 2006 yılında yine dünya cam teknolojisi önderi Nippon Sheet Glass ile birleşerek sektörün en güçlü oyuncusu pozisyonuna gelmiştir. Otomotiv ve mimari cam konusunda sektör lideri olan NSG Group Pilkington Building Glass16 ülkede 32 adet üretim merkezi ile büyümeye devam etmektedir.


Geri Dön