Ekonomi

Pirinç krizine adım adım! Pirinç krizi mi başlıyor? Pirinç fiyatları artacak mı?

Pirinç fiyatlarına dair araştırmalar hız kazandı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileri gıda piyasasında hala etkisini gösteriyor. Pirinç fiyatlarındaki son artışlar neyi gösteriyor? Pirinç fiyatları artacak mı? İşte detaylar!Konuya ilişkin detayları Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı

Pirinç fiyatlarında bir artışın olup olmayacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin detayları Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı. Mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Bu durumun olası bir pirinç krizi yaşatacağı endişeleri oluştu. İşte pirinç fiyatlarına dair merak edilenler...

PİRİNÇ KRİZİ Mİ YAŞANACAK?

Pirinç fiyatları diğer temel gıda fiyatları gibi zamlanmaya devam ediyor. Rusya ile Ukrayna savaşının ekonomik etkileri devam ediyor. Küresel bazda gıda fiyatlarında yaşanan artış git gide sürüyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü bazı verileri açıkladı. Verilere göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktığı bildirildi. Bu sürecin devam etmesi durumunda pirinç krizi yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Rusya- Ukrayna savaşı yüzünden son dönemde enerji maliyetlerinde sonra küresel gıda fiyatları her geçen gün artışını sürdürüyor.

Son dönemde artan ihracat yasakları ve diğer sorunlar nedeniyle de Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi yeni bir uyarıda bulundu. 

PİRİNÇ FİYATLARI ARTACAK MI?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi tarafından açıklanan Mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

STOKLAR DÜŞEBİLİR!

Japon bankası Nomura'nın baş ekonomisti Sonal Varma, "İleriye dönük pirinç fiyatlarını izlememiz gerekiyor, çünkü artan buğday fiyatları pirincin yerini almasına, talebin artmasına ve mevcut stokların düşmesine yol açabilir" şeklinde konuştu.  Sonal Varma, “Korumacı önlemler aslında çeşitli nedenlerle küresel düzeyde fiyat baskılarını kötüleştiriyor. Çiftçilikler için yem ve gübre maliyetleri artıyor ve enerji fiyatları ekim maliyetlerine ekleniyor. Bu sebeple, ülkelerden daha fazla korumacılık görme riski var" dedi.