30 / 04 / 2024

'Piyalepaşa İstanbul’un ruhsatını 10 güne alırız'

'Piyalepaşa İstanbul’un ruhsatını 10 güne alırız'

Polat Holding, 93 ülkeden 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan gayrimenkul fuarı MIPIM’de İstanbul Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm projesini tanıttı. 10 gün içinde ruhsatı alıp satışa başlamayı planlıyorlar...



“Fuara yabancılara nelerimiz olduğunu, neler için çaba gösterdiğimizi anlatmak için geldik. Onlar da belki bir kısmına dahil olacaklar. Bu tür organizasyonları önemsiyorum.” diyen Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul projesi için 2 senede 650 hane sahibi ile görüştüklerini söyledi. 

Yücel, “Tapusu olanlara projenin içinden yer verdik. Tapusu olmayanlara projenin etrafından konutlar elde ederek mutlu ayrılmalarını sağladık. Hane sahiplerinin yüzde 95’iyle anlaştık. 10 gün içinde ruhsatı alıp mart sonunda satışa başlamayı planlıyoruz.” dedi. 


800 milyon dolar yatırım yapılacak Piyalepaşa İstanbul’un 82 dönüm arazi üzerine inşa edileceğini belirten Yücel’in verdiği bilgiye göre 440 bin metrekare inşaat alanında 950 konut, 50 bin metrekare ofis alanı ve 300 odalı otel bulunacak. 


Ayrıca İstiklal Caddesi’ne, Nişantaşı’na rakip 550 metre uzunluğunda bir alışveriş sokağı bulunacağı bilgisini veren Yücel, “Yani projeyi kapalı bir site mantığında geliştirmiyoruz. Şehrin bir parçasını yeniden inşa ediyoruz. Prestij fuarı MIPIM’e gelmemizin sebebi de burada dikkat ederseniz şehirler görücüye çıkıyor ve biz de 20 bin kişinin yaşayacağı Piyalepaşa semtini burada görücüye çıkardık. Yabancılarla, ilgili olanlarla işbirlikleri için geldik.” diye konuştu. Öte yandan projedeki yaklaşık 50 konut metrekaresi 7.500 lira ile 8.500 lira arasında değişen fiyatla ön satışa çıktı.


93 ülkeden 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan gayrimenkul fuarı MIPIM’de İstanbul, kentsel dönüşüm projeleri ile öne çıktı. Fuarı ve fuardaki Türkiye temsili hakkında değerlendirme yapan Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, “Bu tür organizasyonlarda daha faal, daha kalabalık olmamız lazım. Londra ve Paris çadırları çok daha büyük ve görkemli. Biz bu yıl ciddi adım attık, inşallah devamını ilerleyen yıllarda getiririz.” dedi.


Arif Bayraktar / Zaman



Geri Dön