29 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul'un temeli yıl sonunda atılacak!

Piyalepaşa İstanbul'un temeli yıl sonunda atılacak!

Türkiye’de özel sektör tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını taşıyan Piyalepaşa İstanbul'un temeli yıl sonunda atılacak. Piyalepaşa İstanbul projesini Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel anlatıyor...




Piyalepaşa arsası yaklaşık 17 yıldır Polat Holding'in. Uzun yıllar sonra projenin bu yıl başlaması bir zamanlama mı yoksa yalnızca planlamalar arasında mı değildi? Süreç nasıl işledi?


  Polat Holding’in Piyalepaşa Bölgesi’ndeki varlığı 25 yıl öncesine dayanıyor. Holding’in grup şirketlerinden Ege Seramik’in showroom’u ve deposu bu bölgedeymiş. Bölgeyle 1990’larda başlayan gönül bağımız şimdi Piyalepaşa İstanbul ile artarak devam ediyor. Eski İstanbul’un en değerli semtleri arasında yer alan bu bölgenin yeniden hayat bulması ve eski canlılığına kavuşması gerekiyor. Eskinin tüm ihtişamına rağmen günümüzde Piyalepaşa Bölgesi çarpık kentleşmenin, güvensiz yapılaşmanın İstanbul’daki en büyük örneklerinden biri haline gelmiştir. Gecekondular ve kaçak yapılarla dolu bu bölgede Piyalepaşa Gayrimenkul olarak uzun süreden beri zorlu bir süreci yönetiyoruz. 


  2012 yılında riskli alan ilan edilen bu bölgede hem tapu sahibi hem de tapusuz ve kaçak yapı sahipleri ile yaklaşık 3 yıldır bir faaliyet yürütüyoruz. 6306 sayılı afet riskli alanların yenilenmesi ile ilgili kanun kapsamında 2/3 oranında anlaşma yapan firmanın karar alma yetkisi olmasına ve bizim de Piyalepaşa Gayrimenkul olarak daha birinci günden itibaren bu orana sahip olmamıza rağmen alanda bulunan tüm hak sahipleri ve kaçak yapı sahipleri ile görüşülmüştür. Bu tahmin edeceğiniz gibi zaman alan ve zahmetli bir süreç. Alanda bulunan herkes ile birebir iletişime geçerek bu zahmetli süreci başarı ile atlattık ve bu sayede de bu sene ruhsatları almaya başladık. Şuan bölgede hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonu itibari ile de projemizin temellerini atacağız.


Piyalepaşa İstanbul un temeli yıl sonunda atılacak!


Piyalepaşa'da dönüşüm için uzlaşma süreci zorlu muydu? Tapulu ve tapusuz vatandaşla hangi şartlarda anlaşmaya varıldı?


  Kentsel dönüşüm özellikle deprem sonrası İstanbul için kritik bir hal aldı. İstanbul’daki sağlıksız binalar insan hayatını ciddi anlamda tehdit etmeye devam ediyor. Piyalepaşa da kentsel dönüşümün öncelikli uygulanması gereken bölgelerden biri. Biz de Piyalepaşa Gayrimenkul olarak bu doğrultuda yola çıktık ve Polat Holding’in inşaattaki tecrübesini Piyalepaşa’dahayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projesi ile devam ettireceğiz. 


  Elbette, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirirken bölge halkı büyük önem teşkil ediyor. Kentsel dönüşümün merkezinde bölgede yaşayan insanlar bulunuyor. Buradaki kritik başarı faktörü bu sürecin kontrollü bir şekilde yürütülmesi ve sürdürülebilir olması... Bizim de odağımızda insan ve toplumsal fayda bulunuyor. İnsana değer veriyoruz, bu doğrultuda insana ve topluma değer katacak projeler hayata geçirme gayreti içerisinde hareket ediyoruz. Bu proje  üzerinde de bu anlayışla çalışıyoruz. 


  Proje alanı içerisinde bulunan Tapulu hak sahipleri ile yüzde 98’in üzerinde, anlaşma sağladık. Projenin diğer tarafında bulunan, tapusuz ikamet eden ve ruhsatsız inşa ettikleri konutlarda yaşayanları mağdur etmemek için de büyük bir bütçe, zaman ve enerji harcıyoruz. Tüm bu kişilere tapusuna sahip olmadıkları arsa üzerinde yaptıkları evler için, belediyeye verdikleri emlak beyanlarından yola çıkarak, maksimum hakkaniyetin gözetildiği tekliflerle gidiyor, birçoğuyla da anlaşmaya varıyoruz. Bu konuyla ilgili ciddi anlamda çalışıyoruz. Öncelikle bu doğrultuda bölge sakinlerine yönelik olarak bir ‘Emlak Ofisi’ kurduk. Gerek tapulu gerekse tapusuz anlaşma sağladığımız bölge sakinleri ofisimize gelerek ev kiralama-satın alma ve taşınma süreçlerinde bila bedel bu hizmetten faydalanabiliyor.

 

  Amacımız, kentsel dönüşüm gibi zorunlu ve zor bir süreci öncelikle bölgedeki vatandaşlarımız açısından en iyi şekilde yönetmek ve başarılı bir şekilde yürütmek. Emlak Ofisi’miz ile de bunu en iyi şekilde yaptığımızı görüyoruz. Anlaşma sağladığımız birçok bölge sakini bu hizmetten faydalanıyor. Amacımız; sorumluluk bilinciyle hareket ederek Piyalepaşa Bölgesi’nde hayata geçirdiğimiz bu proje ile bölgede sosyo-ekonomik ve kültürel dönüşümü hakkıyla gerçekleştirmek.“Piyalepaşa İstanbul” Projesi’nin amacı bölgeye, çehreyi güzelleştirerek, insanların güvenle yaşabileceği, yaşarken keyif alabileceği, modern ve yeni bir yaşam alanı sunmaktır. 



Piyalepaşa İstanbul konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan mahalle konseptinde bir proje. Hak sahipleri projenin hangi alanında ikamet edecek?


  Evet, Piyalepaşa İstanbul’u özellikle bölgenin, semtin silüetine yakışacak şekilde, bölgenin de ihtiyaçlarına paralel karma kullanım projesi olarak tasarladık. Projemizin en büyük özelliği, yatay konseptte tasarlanması ve alışveriş merkezi yerine alışveriş sokağının bulunmasıdır.   


  Bölgede yer alan 259 tapu sahibinden 256’sı ile anlaştık ve yerinde dönüşüm ile bu kişilere evlerinin bulunduğu konumda, en az mevcut daireleriyle aynı büyüklükte daireler vererek anlaşma sağladık. 


  Diğer tarafta arsası bize ait olan ancak üzerinde illegal yapılaşma olan alanı da daha çok ticari alanların, otelin ve ofislerin bulunduğu alan olarak dizayn ettik.



Piyalepaşa İstanbul un temeli yıl sonunda atılacak!



Piyalepaşa İstanbul'da şu ana kadar kaç daire satıldı?


  Projeyle ilgili tüm çalışmalarımızı yasal prosedürlere uygun şekilde büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Bu arada satışlarımız da devam ediyor. Ancak genel anlamda satışa eylülde başlayacağız. Şuanda networkümüze satış yapıyoruz. Bu arada satış ofisimiz ve örnek dairelerimiz de hazırlanırken, özel fiyatlarla satışa sunduğumuz 50 dairenin satışlarını da Mecidiyeköy’deki merkez ofisimizden yapıyoruz. Bu dairelerin de yarısının satışını yaptık. 



Projedeki ticari ünitelerin satışı yapılacak mı? 550 metre uzunluğunda 120 mağazanın olacağı alışveriş sokağı ile nasıl bir atmosfer planlandı? Etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir alan gibi düşünebilir miyiz?


  Projemizde yer alan ticari alanları öncelikle kiralayacağız. Otelimizi de kendimiz işletmeyi planlıyoruz. Ancak halen görüşmelerimiz devam ettiği için şimdiden net birşey söylemek mümkün değil. Projemizin en önemli özelliklerinden biri bu 550 metre uzunluğundaki alışveriş sokağımız. Bu sokak özellikle projede ve bölgede yaratmak, oluşturmak istediğimiz semt samimiyetinin en önemli unsuru. Piyalepaşa İstanbul ile insan odaklı, çevreye, tarihe, semt halkına saygılı, mahalle konsepti ile uyumlu, herkesin özlediği o semt hayatını yaratmayı hedefliyoruz. Projemiz, semt duygusunu insanlara yaşatmak üzere bakkalı, simitçisi, manavıyla gündelik hayatın aktığı, kahvelerin yudumlandığı, İstanbullular’ın özlemini duyduğu sadelik ve huzuru insanlarla buluşturacak.  Şehirlerin en önemli yerleri meydanlarıdır. Piyalepaşa İstanbul de meydanları ile birçok etkinliğe ev sahipliği yapacaktır.



Projede teslimler ne zaman yapılacak? 


  Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını taşıyan projemizi 2018 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. 



Otel alanı ne zaman faaliyete geçecek?


  Otelimiz de projemizde yaşamın başlayacağı 2018 yılında faaliyete geçecek. 



Proje alanı şu an ne durumda? Tüm yıkımlar tamamlandı mı?


  Şu anda hafriyat ve iksa çalışmalarımız devam ediyor, satış ofisimizin temellerini attık. Projemizin temellerini de bu yılın sonunda atmayı planlıyoruz.



Tel: 0212 216 22 30

Web: www.polatholding.com

Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön