25 / 08 / 2024

Piyasaları alt üst eden dolar tahmini! Dev kurumdan o açıklamayı yaptı! Yıl sonunda 1 dolar bu kadar olacak!

Piyasaları alt üst eden dolar tahmini! Dev kurumdan o açıklamayı yaptı! Yıl sonunda 1 dolar bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru ile ilgili dikkat çekici bir değerlendirme açıklandı. Açıklamada, doların yükseleceği ve düşeceği seviyelerin net bir şekilde olarak duyuruldu. İşte detaylar!



Societe Generale dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada dolar/TL paritesindeki carry pozisyonlarından yüzde 10 kar amaçlanarak, kısa pozisyon açılması tavsiyesinde bulundu. Raporda, 22 Haziran'da tarihinde yapılacak olan politika faizi toplantısında 650 baz puanlık bir faiz artışı ile faizlerin yüzde 15 seviyesine çıkarılması ile de Temmuz ile Ağustos aylarında da faiz artışı beklendiği dile getirildi.

Societe Generale'ın baş CEEMEA stratejisti olan Marek Drimal imzalı rapora göre, yaz aylarında artan turist gelirlerinin dış dengeyi düzenlemek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bazı ortodoks politikalara dönme olasılığının yükselmesi ile liranın carry cazibesinin artacağı düşüncesine yer verildi.

 Piyasaları alt üst eden dolar tahmini! Dev kurumdan o açıklamayı yaptı! Yıl sonunda 1 dolar bu kadar olacak!

TÜRK LİRASI'NIN DEĞER KAZANACAĞI VURGULANDI!

Marek Drimal, yakın vadede Türk lirasının forward sözleşmelerinde daha güçlü bir performansı ortaya koyduğunu beklediğini kaydederek, Dolar/TL paritesi için 20,88 seviyesinden kısa pozisyon açılmasını ve 23 seviyesinden zarar, kes yapılmasını talep etti.

Raporda ilave olarak, ilerleyen aylarda dolar/TL paritesinin kademeli bir şekilde düşeceği ve üçüncü çeyrek sonunda 21.50 TL seviyesine gerileyeceği ortaya koydu. Faiz artışları ile beraber Türk lirasının değer elde edeceği açıkladı.

Şu sıralarda 8.5 seviyesinde olan politika faizinin, her ay yapılacak Para Politikası Kurulu toplantılarından sonra artırılması bekleniyor. 22 Haziran tarihinde 650 baz puanlık bir artış öngörülürken, Temmuz ve Ağustos aylarında da 500'er baz puanlık faiz artışı olacağı yönündeki beklentilerin olduğunu belirtildi. Bu artışlar ile birlikte politika faizinin üç ay içerisinde yüzde 25 seviyesine çıkarılması amaçlanıyor.

Son dakika haberine göre, dolar kuru şu anda 23 lira 22 kuruş seviyesinde işlem görürken, euro 25 lira 03 kuruş seviyesinde bulunuyor. Gram altının ise 1.451,34 liradır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön