Ekonomi

Platin fiyatı bugün yükselişe geçti! Platinin ons fiyatı bugün ne kadar oldu? 28 Haziran 2022 platin fiyatları

Platin fiyatları haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Dün platinin ons fiyatı 907 dolardan işlem görürken bugün değer kazandı. Peki bugün platin ons fiyatı ne kadar? İşte 28 Haziran 2022 platin fiyatları... Platin fiyatları geçen haftayı değer kayıplarıyla kapatırken yeni haftaya da düşüşle başladı

Platin ons fiyatı geçtiğimiz haftalarda 936 dolar seviyesine kadar düştü. Platin fiyatları geçen haftayı değer kayıplarıyla kapatırken yeni haftaya da düşüşle başladı.  Platin ons fiyatı dün  907 dolar seviyelerinde işlem gördü.  Platin gram fiyatı dün 24,04 dolar alış, 29,14 dolar satış bandında günü kapattı.  Geçen hafta 948 dolar seviyesine kadar yükselen platin fiyatları bu haftayı düşüşle kapattı. 

Peki bugün platin fiyatları ne kadar oldu? Platin ons fiyatı kaç dolar? Platinde neler oluyor? Platin fiyatları ne düşüyor, yükseliyor? Platin fiyatları ne olacak? Yükselecek mi? İşte platinde son dakika gelişmeleri...

BUGÜN PLATİN NE KADAR? 

Bugün platinin ons fiyatı yüzde 0,41 yükselişe geçerek 918 dolar oldu. Platin alış fiyatı bugün 24,44 dolar, satış fiyatı ise 29,52 dolar oldu.


PLATİNDE NELER OLUYOR?

Rusya'da paladyum üretimi konusunda bu sene sorunlar yaşanıyor. Bu durum karşısında paladyum yerine platin kullanılması sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Platin grubunda arz ve talep görünümü bu sene büyük bir belirsizlik hakim.

Platin, paladyumdan daha ucuz olduğu için endüstriyel alanlarda paladyum yerine platinin daha fazla kullanılacağı söyleniyor. Böylelikle paladyum da gözden düşmeye başladı.
 

PLATİN PALADYUMUN YERİNE GEÇİYOR...

Bu sene, Ukrayna'daki savaş nedeni ile fiyatların Mart ayında fırlamasının ardından ciddi bir deflasyon dönemine girdi. Platin yüzde 19 düşüşle 940-950 dolara, paladyum yüzde 34 düşüşle 2.000-2.020 dolara ve rodyum yüzde 22 düşüşle 15.600 dolara düştü. Değerli madenlere yönelik talep endişeleri ile birlikte Fed'in faiz artırımı ve doların artan cazibesi de etkili olmaya devam ediyor.

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “Yenileme çabası muazzam bir şekilde arttı. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı çok büyük. Paladyumun fiyatı ve bulunabilirliği konusundaki endişeler bu eğilimi körüklüyor” ifadesini kullandı.

Platin fiyatları düşmeye devam ediyor! Platinde son dakika gelişmeleri 27 Haziran 2022

Platin fiyatlarında son dakika! Platin fiyatları düşüyor...

Platin fiyatlarında son durum ne? Platin bugün ne kadar?