Ekonomi

Platin fiyatlarında son durum ne? Platin bugün ne kadar?

Platin fiyatları bugün yükselişe geçti. Platinin ons fiyatı bugün yüzde 1,18 artış gösterdi. Peki bugün platin fiyatları ne kadar oldu? İşte 21 Haziran 2022 platin fiyatlarında son dakika... Üst üste düşüşler yaşayan platin fiyatları haftaya düşüşle başladı

Platin fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde düşüşe geçti. Üst üste düşüşler yaşayan platin fiyatları haftaya düşüşle başladı.

Milyonlarca kişi platin fiyatlarını merak ediyor. Peki bugün platin fiyatları ne kadar? Platin gram fiyatı kaç dolar? İşte güncel platin fiyatları 23 Haziran 2022...

Platin ons fiyatı geçtiğimiz hafta 936 dolar seviyesine kadar düştü. Platin fiyatları geçen haftayı değer kayıplarıyla kapattı. Platin ons fiyatı bugün 920 dolar seviyelerinde işlem görüyor.  Platin gram fiyatı bugün 24,52 dolar alış, 29,58 dolar satış seviyelerinde işlem görüyor.

PLATİNDE NELER OLUYOR?

Rusya'da paladyum üretimi konusunda soru işaretleri varken, paladyum yerine platin kullanılması gündeme geldi. Paltin grubunda arz ve talep görünümü bu yıl büyük belirsizlik gösteriyor.

Platin, paladyumdan daha ucuz olduğu için endüstriyel alanlarda paladyum yerine platinin daha fazla kullanılacağı belirtiliyor. Böylelikle paladyum da gözden düşmeye başladı.

PALADYUMDA GERGİN BİR ORTAM 

Bu yıl, Ukrayna'daki savaş nedeniyle fiyatların Mart ayında fırlamasının ardından ciddi bir deflasyon dönemine girdi. Platin yüzde 19 düşüşle 940-950 dolara, paladyum yüzde 34 düşüşle 2.000-2.020 dolara ve rodyum yüzde 22 düşüşle 15.600 dolara düştü. Kıymetli madenlere yönelik talep endişelerinin yanı sıra Fed'in faiz artırımı ve doların artan cazibesi de etkili olmaya devam ediyor.

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “Yenileme çabası muazzam bir şekilde arttı. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı çok büyük. Paladyumun fiyatı ve bulunabilirliği konusundaki endişeler bu eğilimi körüklüyor” dedi.

Platin paladyumu tahtından etmeye geliyor! Platinde son dakika! Platin fiyatları ne kadar oldu?

Platin fiyatı dibe vurdu! Platin ne kadar? Platin fiyatları kaç dolar? İşte platin fiyatları 14 Haziran 2022...

Platin fiyatı artar mı? Platin fiyatlarında hayrete düşüren gelişme!