29 / 04 / 2024

Polinas, İtalya'dan şirket satın alacak!

Polinas, İtalya'dan şirket satın alacak!

Yıldız Holding ambalaj grubu şirketlerinden Polinas,   İtalya'nın önemli polyester film üreticisi Nuroll'u satın almakiçin anlaşma imzaladı  



Yıldız Holding ambalaj grubu şirketlerinden Polinas, .   İtalya'nın önemli polyester film üreticisi Nuroll'u satın almak
için anlaşma imzaladı. Nuroll, BOPET film üretimindeki yaklaşık yüzde 15'lik pazar ' payı ile Avrupa'nın önde gelen
tedarikçilerinden biri

Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti Aşž İtalyan M&G Group ile grup şirketlerinden Nuroll SpA'nın tüm hisselerinin satın
alınması konusunda anlaştı. Polinas, Nuroll SpA'yı bünyesine katarak BOPET film üretimi konusunda Türkiye'de ve
çevre ülkelerde bu alanda büyümeyi hedefliyor. Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkanı Cahit Paksoy, bu şirket alımının Türk ambalaj sektörü için çok önemli olduğunu söyledi. Paksoy, Nuroll SpA'nm teknik bilgisinin, BOPET üretimini geliştirmek ve müşteri uygulaması için esnek ambalaj yelpazesini genişletmek isteyen Türkiye'ye destek olacağını vurguladı.

Nuroll SpA'yı bünyesinde bulunduran M&G Group'un polyester ambalaj hammadesi üretiminde dünyanın en büyüklerinden biri olduğunu anlatan Paksoy, 1988 yılından beri BOPET üretimi yapan Nuroll SpA'nın yıllık kapasitesinin 20 bin ton olduğunu vurguladı. Paksoy, Nuroll SpA için M&G Group ile yaklaşık bir yıldır görüşme halinde olduklarını da ifade etti. Nuroll'un çeşitli uluslararası gruplar da dahil olmak üzere geniş ve güçlü müşteri tabanına sahip olduğunu vurgulayan Paksoy, şirketin BOPET film üretimindeki yaklaşık yüzde 15'lik pazar payı ile Avrupa'nın önde gelen tedarikçilerinden biri olduğunu kaydetti. Cahit Paksoy, Polinas'm bu şirket alımıyla uluslararası pazarda özellikle de Avrupa pazarında pozisyonunu güçlendirerek, müşterilerine polipropilen ambalaj filminin (BOPP) yanısıra BOPET filmi de sunacaklarını dile getirdi. Paksoy 'Polinas ulusal ve uluslararası ambalaj şirketleri için tam bir çözüm ortağı olacaktır. şžirketin satışları ve hizmet ağı genişleyecek. Bu yatırımla yüksek katma değerli ürün segmentine daha fazla gireceğiz ve bu yeni yatırım fırsatları yaratacaktır' diye konuştu.
Paksoy, Yıldız Holding'in bu şirket alımıyla birlikte Türkiye dahil 11 ülkede üretim yapar hale geldiğine de dikkat çekti.
Dünya

 


Geri Dön