Ekonomi

Polislerin maaş promosyonu isyanı! Sosyal medya resmen yıkıldı! Polis maaş promosyonu açıklandı mı? 

Polislerin maaş promosyon isyanı gündemden düşmüyor. Peki polis maaş promosyonunda son gelişmeler neler? Polis maaş promosyonu açıklandı mı? İşte ayrıntılar ve tüm son dakika gelişmeleri... Dün Emniyet Genel Müdürlüğü polis maaş promosyonunda yüzde 188 artış uygulandığına ve her 6 ayda bir zam yapılacağını duyurdu

Polis maaş promosyonunda sık sık son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dün Emniyet Genel Müdürlüğü polis maaş promosyonunda yüzde 188 artış uygulandığına ve her 6 ayda bir zam yapılacağını duyurdu. 

Polis maaş promosyonu, Vakıfbank'ın 18 bin liralık teklifinin ardından sık sık gündeme gelmeye başladı. Polisler, bankadan gelen 18 bin TL'lik maaş promosyonu teklifi kabul etmezken; Emniyet-Sen Genel Başkanı Sezer, promosyon ödemelerinin en az 50 bin lira olması gerektiğine dikkat çekti. Bunun ardından, Vakıfbank'tan bir son dakika açıklaması geldim ve promosyon teklifi 30 bin TL olarak değiştirildi. Ancak bu tutarda kabul edilmedi.

 

"Emniyet promosyonu ne kadar oldu, polislere promosyon ne zaman verilecek?" sorularının yanıtları sık sık araştırılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama tepkilere neden oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan polis maaş promosyonuna ilişkin açıklamada, "Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır" denildi. 300 liranın sabit olmadığı belirtilen açıklamada, promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacağı aktarıldı. 

Peki polis maaş promosyonunda talepler neler? Polisler maaş promosyonunun kaç lira yapılmasını istiyor? İşte ayrıntılar...

Emniyet-Sen Genel Başkanı Sezer, polis maaş promosyonuyla ilgili bir açıklamasında, "En az 50 bin lira promosyon ödenmeli ve paranın tamamı peşin olarak ödenmeli" şeklinde konuştu ve yeni bir anlaşma talep ettiklerini belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hala taleplerini anlamadığına dikkat çekti. 

Polis maaş promosyonuna ilişkin talepler şu şekilde sıralandı: 

1- Bütün il ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli,

2- Sözleşme süresi 3 yıl olmalı,

3- En az 50.000 lira promosyon ödenmeli,

4- Paranın tamamı peşin olarak ödenmeli.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 300 liralık polis maaş promosyonu açıklamasının ardından ortalık iyice kızıştı. Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer daha önce de ekonomik gerçeklere uygun bir promosyon istediklerini dile getirmişti. 

Emniyet-Sen Genel Başkanı Sezer, Twitter'da promosyonlara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Sayın @RTErdogan, EGM’nin 18.03.2022 tarihli maaş promosyonu anlaşmasının, diğer kurumların yapmış olduğu anlaşmaların yaklaşık beş katı daha düşük olmasının ekonomik nedenini bulamıyoruz. @VakifBank ile yapılan anlaşmanın incelenmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

EN DÜŞÜK PROMOSYON EMNİYETTE 

Polis teşkilatı, en düşük promosyonu kendilerinin aldığına dikkat çekiyor. 'Polisin Sesi' isimli bir Twitter hesabının yaptığı paylaşımda 330 bin emniyet çalışanının aylık 300 lira ücret alacağına, sayısı 5 bin civarında olan kurumların ise 40 lira ücret aldığına dikkat çekildi. 

 

Kamu kurumları arasında maaş promosyonunda rekor Anadolu Üniversitesi'nde olurken; kurumda aylık 1.152 TL, 3 yıllık ise 41.500 TL promosyon ödemesi yapıldığı belirtildi. 

Polisler dün akşam Twitter aracılığıyla 300 bin paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. #SayınRTEpolisleriduyun etiketiyle yapılan paylaşımlarda promosyon adaletsizliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözülmesi talep edildi. Polisler, Cumhurbaşkanı’ndan Devlet Denetleme Kurumu’nu Emniyet Teşkilatının promosyon sözleşmesini incelemesi için görevlendirmesi talebinde bulundu. #SayınRTEpolisleriDuyun adlı etiket uzun süre Türkiye gündeminin 1.sırasında kalırken, Polisin Sesi Platformu, taleplerine ulaşana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Polis maaş promosyonu konusuna ilişkin Vakıfbank ile görüşmelerin sürdürüldüğüne de dikkat çekildi. 

Bu promosyon çok konuşulacak! Maaş promosyonlarında ortalık kızıştı! Kim kaç lira promosyon alıyor? Hemen bakın!

Emekli promosyonlarında süreler uzadı miktar 10 bin lira oldu! Sırasıyla açıklandı! ING, TEB, Akbank, Garanti, QNB

Polis maaş promosyonunda yüzde 188'lik zam! 2022 polis maaş promosyonu belli oldu mu? Hemen bu açıklamaya bakın!