27 / 04 / 2024

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.



İstanbul'da aralarında polis memurlarının da bulunduğu 86 kişilik çete, Esenyurt'ta, 211 konuttan oluşan bir sitede bulunan daireler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı.

İddiaya göre siteden evleri almak isteyen kişilere daireye karşılık geldiğini söyleyerek fahiş fiyata arsa üzerinden sahte satışlar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda site içerisinde yer alan 211 daire yaklaşık 600 kişiye satıldı. Çete üyeleri ayrıca, daire sahiplerini siteye sokmadı. Bazı daire sahipleri dayak yerken bazıları da silahla tehdit edildi.

Çete lideri olduğu iddia edilen Nihat Akyüz'e 1683 yıla kadar, çetenin silahlı yapılanmasının önderi olduğu iddia edilen Çetin Başkan Şimşek için ise 2 bin 60 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Söz konusu davanın iddianamesinde silahlı kişilerce sitede oturanların site içerisine sokulmadıkları, eşyalarının yağmalandığı, tehdit ve dayak yedikleri yer aldı. Öte yandan mağdurların dairelerinin kapı kilitlerinin değiştirilip evlere zorla girildiği ve başka kişilere kiralanıp satıldığına da vurgulandı.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

KİLİTLERİ KIRDILAR

Sitedeki bir çok evin kilidini kıran çete üyeleri, daireleri başka kişilere kiraya verdi. Mağdurların yaptığı eylemlerin ve ihbarlardan sonra İstanbul Emniyeti tarafından çeteye yönelik 4 operasyon düzenlendi.

HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE GASP VE İŞGAL

İddianamede 164 şikayetçi, 5 şikayetçi şüpheli ile aralarında emlakçılık yapan kişilerinde olduğu 86 şüpheli yer aldı.

Bilirkişi raporuna göre, söz konusu olan 3 bloklu sitenin 211 adet konut ve 15 dükkandan oluştuğu kaydedildi. Arsa taşınmazının yüzde 72'sinin site müteahhitti Metin Uçar'a, yüzde 27'nin taşınmaz hissesinin ise Kızılkaya Soy isimli kişilere ait olduğu, sitenin hukuka aykırı olarak gasp ve işgal edildiği, müşteki şüpheli Metin Uçar ile çalışanlarının siteye girmesinin engellendiği belirtildi.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

ARSA SANTİM SANTİM BÖLÜNEREK SATILDI

İddianamede, siteden daire almak isteyen müştekilerin sitedeki bağımsız bir daireye karşılık geldiği söylenerek arsa üzerinde hisse pay devri satışı yapılarak kandırıldıkları vurgulanırken, çok cüzi hisselerin fahiş fiyatlara pazarlandığına da yer verildi.

Gerçekleştirilen bazı satışların sahte evraklar tanzim etmek suretiyle usulsüz ve sahte satış oldukları kaydedilirken 211 dairenin yaklaşık 600 kişiye satıldığı belirtildi.

Suç örgütünün Tapu ve Noter gibi kurumlarda kamu bağlantılarının olduğu belirtilirken bu nedenle hem süreklilik, hem de güvenilirlik ilkelerini etkin kullandıklarına yer verildi. 

Sitenin elektriğinin bir şantiye üzerinden tedarik edildiği, site yönetiminin özellikle yabancı uyruklu müştekilerden elektrik borcu adı altında kayıt dışı paralar talep ettikleri, vermek istemeyen ikamet sahiplerini ise tehdit edip dairelerin elektriklerini keserek müştekileri zor durumda bıraktıkları kaydedildi.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

Suç örgütünün önderliğini Nihat Akyüz'ün yaptığının belirtildiği İddianamede, Abdulsemet Kızılağaç, Mehmet Özçelik, Çetin Başkan Şimşek ve Fatih Dere'nin örgütün yöneticileri arasında olduğu örgütün 86 kişiden oluştuğu ifade edildi.

Eski Esenyurt Asayiş Büro Amirliği Komiseri Hüseyin Çoşkun ile örgüt lideri Nihat Akyüz arasında yazışmaların olduğu da iddianamede dikkat çekilirken polis memuru Mevlüt Kerpiç'in de sitede kurulan yönetimde yer alıp, örgüt adına faaliyetlerde yer aldığı kaydedildi.

Öte yandan Hüseyin Coşkun'un başka bir siteye kayyum olarak atanan Avukat Güray Tangüder'le şebeke adına pazarlık yaptığı da iddianamede yer aldı.

Asgari ücret için ilk kez net rakamı verdi, yüzde 40 oranında zam kapıda! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

O ildeki 6 adet arsa ile 1 adet arazi satılıyor! 158 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Emekli İkramiyeleri meclise geliyor, bu detaya aman dikkat! 5 bin TL yerine 2 bin 500 TL alabilirsiniz!


Geri Dön