27 / 04 / 2024

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.



İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yalı Mahallesi'nde yer alan toplamda konutlu bir konut sitesinin sakinleri, dün akşam saat 20.30'da mevcut site yönetimine tepki göstermek ve seslerini duyurmak için sitenin araç girişinde toplandı ve 'Yönetim istifa' sloganları atıp site içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu esnada konutlarındaki bazı site sakinleri de konutlarının ışıklarını açıp kapatarak gerçekleştirilen protesto gösterisine destek verdi. Yaptığı açıklamalarda site yönetiminin hizmet süresinin 2023 yılının Mart ayında sona erdiğini öne süren site sakinleri, yönetimin bu süreyi uzatmak amacıyla notere başvuru yaptığını ve bu süreyi uzattıklarını iddia etti. Site sakinleri, 10 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçime kısa bir zaman kala site yönetiminin, kendilerinden habersiz olarak 11 milyon 200 bin liralık dış cephe boyası ve 4 milyon 500 bin liralık asansör ihalesi yaptığını iddia etti.

Ayrıca, kat maliklerine gerekçe gösterilmeden 659 Türk Lirası aidat alındığını kaydeden sitenin denetim kurulu üyesi Suat Doğanlarlı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada içinde bulundukları yönetimin kendi başına burada 604 konutun bilgisi olmadan birtakım işler yaptığını belirtti. Suat Doğanlarlı açıklamasında yönetimin siteyi yetkisi olmadığı halde yüklü miktarda borçlandırdığını belirterek, yapılacak olan seçimlere rağmen bu ihalelerin yangından mal kaçırırcasına alelacele gündeme getirildiğini söyledi.

İzmir de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL lik usulsüz ihale suçlaması!

Suat Doğanlarlı, burada kimsenin yapılmasına karşı olmadığını fakat işin kurallarına uygun yapılmamasından, şartnamelerin hazırlanmaması ve tekliflerin değerlendirilmemesinden kat malikleri bu duruma karşı olduğunu dile getirdi.

'604 KAT MALİKİNİN 602'SİNİN BİLGİSİ YOK'

Açıklamasında toplamda 604 kat malikinden 602 tanesinin dış cephe boya ihalesinden haberinin olmadığını dile getiren Suat Doğanarlı, yönetimin burada yaptığı iki iş olduğunu bunların da asansör ve dış cephe ihalesi olduğunu belirtti.  

'İHALE KOMİSYONU KURULMADI'

Yaptığı açıklamada 44 sene boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ihale komisyonlarında görev yaptığını dile getiren site sakinlerinden Ahmet Mutlu da herhangi bir ihale komisyonu olmadan 2 kişi ile ihale aldıklarını kaydederek,  Kendilerine 'İhale komisyonunuz var mı?' sorusunu sorduklarında yönetim kurulu başkanından 'Yönetim ihale komisyonudur' yanıtını aldığını belirtti.

Akaryakıtta çifte indirim! Benzine 1.10 TL, motorine 76 kuruş indirim geldi! Şimdi yeni fiyatlara bakın!

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Bodrum'da hazine arazisine yapılan kaçak yapılar yıkıldı!


Geri Dön