03 / 05 / 2024

Polonya'daki 8 Elektro World 1 Euro'ya satıldı!

Polonya'daki 8 Elektro World 1 Euro'ya satıldı!

Electro World, Polonya'daki 8 mağazasını sadece 1 Euro'ya satarak, 2005 yılında girdiği bu ülkeden çıktı



Electro World, geçen mayıs ayında da Macaristan'daki 9 mağazasını 1 Euro'ya satmıştı. Electro World mağazalarını satın alan Polonyalı Hesal grubuna ait olan Mix Electronic, Polonya Rekabet Kurulu'nun bu satışın onaylamasını beklediğini bildirdi. Polonya genelinde 200 mağaza zincirine sahip olan Mix Electronic, zarar eden 8 mağazanın kâr edeceğine inandığı için Electro World'den satın aldığını açıkladı. 
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Electro World Polonya'daki 8 mağazasını 1 euro'ya sattı

Dünyanın en büyük elektronik eşya satıcıları arasında yer alan İngiliz DSG Internatıonal grubuna ait olan Electro World, Polonya'daki 8 mağazasını sadece 1 euro'ya satarak, 2005 yılında girdiği ülkeden çıktı

Firma, geçen mayıs ayında da Macaristan'daki 9 mağazasını 1 euro'ya satmıştı. Electro World mağazalarını satın alan Polonyalı Hesal grubuna ait olan Mix Electronic, Polonya Rekabet Kurulu'nun bu satışın onaylamasını beklediğini bildirdi. Polonya genelinde 200 mağaza zincirine sahip olan Mix Electronic, zarar eden 8 mağazanın kar edeceğine inandığı için Electro World'den satın aldığını açıkladı. DSG International yetkilileri, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nde bulunan 19 mağazasını şimdilik satmayı düşünmediklerini açıkladı. DSG International'in mayıs ayı başı itibarı ile Orta Avrupa'daki Electro World mağaza zincirlerinden 6,8 milyon sterlin zarar ettiği açıklanmıştı.
Milliyet

Electro World Polonya'daki sekiz mağazasını 1 avroya sattı
Dünya devi elektronik eşya satıcılarından Electro World Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nden şimdilik ayrılmıyor

Küresel kriz sonrası küçülme kararı alan Electro World, Macaristan'daki dokuz mağazasının ardından Polonya'daki sekiz mağazasını da sadece 1 avro bedelle satarak bu ülkeden ayrıldı. Dünyanın en büyük elektronik eşya satıcıları arasında yer alan İngiliz DSG Internatıonal grubuna ait olan Electro World, Polonya'daki sekiz mağazasını sadece 1 avroya satarak, 2005 yılında büyük umutlarla girdiği bu ülkeden de çıkmış oldu.

Küresel krizden çok olumsuz etkilenen ve küçülmeye giden Electro World, geçtiğimiz mayıs ayında da Macaristan'da bulunan toplam dokuz mağazasını 1 avroya satmıştı.Electro World mağazalarını satın alan Polonyalı Hesal grubuna ait olan Mix Electronic, Polonya Rekabet Kurulu'nun bu satışın onaylamasını beklediğini bildirdi. Polonya genelinde 200 mağaza zincirine sahip olan Mix Electronic, zarar eden 8 mağazanın kâr edeceğine inandığı için Electro World'den satın aldığını açıkladı.

Slovakya'dan çıkmıyor
DSG İnternational yetkilileri, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nde bulunan 19 mağazasını şimdilik satmayı düşünmediklerini açıkladı. DSG İnternational'in mayıs ayı başı itibarı ile Orta Avrupa'daki Elektro World mağaza zincirlerinden 6.8 milyon sterlin zarar ettiği açıklanmıştı.
Radikal

Polonya'daki sekiz mağazayı 1 Euro'ya sattı 
Avrupa'nın en büyük ikinci elektronik eşya satan şirketi İngiliz DSG International grubuna ait olan Electro World, Polonya'daki 8 mağazasını 1 Euro'ya sattı. Şirket, mayıs ayında da Macaristan'daki 9 mağazasını 1 Euro'ya satmıştı
 
Bu satışın ardından DSG International yetkilileri, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki 19 mağazayı satmayı düşünmediklerini ancak Polonya'daki 8 mağazanın durumunun incelemeye alınacağını açıklamıştı. Polonya pazarına 2005 yılında giren İngiliz Electro World'un Media Markt ve Saturn'le rekabete girmesi sonucu zarar ettiği iddia edildi. DSG International yetkilileri de mayıs ayı başında Orta Avrupa'daki Electro World mağaza zincirlerinden 6,8 milyon sterlin zarar ettiklerini duyurmuştu. Polonya'daki mağazalara 1 Euro ödeyen Mix Electronic'in ise bir ay önce Electro World'u satın alacağı ileri sürülmüştü. Polonya genelinde 200 mağaza zincirine sahip olan Mix Electronic yetkilileri, zarar eden 8 mağazanın kâr edeceğine inandığı için satın aldıklarını açıkladı. Vizyonunu 'Avrupa'da tüketici elektroniği, elektrikli ev aletleri ve ilgili servisler için en etkin dağıtım kanalı haline gelip en yüksek kârlılık oranlarını elde etmek.' diye açıklayan Electro World, Türkiye'ye 2007 yılında girmişti. Şu an İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya'da toplam 7 mağazası bulunan Electro World, 2009 Mart'ta Kartal'da bir mağaza daha açmayı planlıyor.
Zaman

Mağazalarını 1 Euro'ya satıyor

Dünyanın en büyük elektronik eşya satıcıları arasında yer alan Electro World'den ilginç bir karar.

Dünyanın en büyük elektronik eşya satıcıları arasında yer alan İngiliz DSG Internatıonal grubuna ait olan Electro World, Polonya'daki 8 mağazasını sadece 1 Euro'ya satarak, 2005 yılında girdiği bu ülkeden çıktı.

Electro World, geçtiğimiz Mayıs ayında da Macaristan'da 9 mağazasını 1 Euro'ya satmıştı.

Electro World mağazalarını satın alan Polonyalı Hesal grubuna ait olan Mix Electronic, Polonya Rekabet Kurulu'nun bu satışın onaylamasını beklediğini bildirdi. Polonya genelinde 200 mağaza zincirine sahip olan Mix Electronic, zarar eden 8 mağazanın kar edeceğine inandığı için Electro World'den satın aldığını açıkladı.

DSG İnternational yetkilileri, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nde bulunan 19 mağazasını şimdilik satmayı düşünmediklerini açıkladı.

DSG İnternational'in mayıs ayı başı itibarı ile Orta Avrupa'daki Elektro World mağaza zincirlerinden 6,8 milyon sterlin zarar ettiği açıklanmıştı.
Star


Geri Dön