18 / 05 / 2024

Port Alaçatı projesinin toplam maliyeti 500 milyon euro!

Port Alaçatı projesinin toplam maliyeti 500 milyon euro!

Ant Yapı'nın 2002'de yapımına başladığı Port Alaçatı projesi, son etap AntMare butik otelle tamamlandı. Projenin toplam maliyeti 500 milyon euroyu buldu...



Ant Yapı'nın Fransa'daki StTropez yakınlarındaki Port Grimaud projesini örnek alarak 2002'de yapımına başladığı, Türkiye'de içinden kanal geçen ilk proje olan Port Alaçatı'nın (Kanallı Evler) son etabı olan butik otel de tamamlandı. Alaçatı sahilinde 2 kilometrelik kanal açılarak yapılan ve ev sahiplerinin teknelerini evlerinin önüne park edebileceği bir modelle geliştirilerek Fransa'daki Port Grimaud'un mimarı François Spoerry'nin oğlu Yves Spoerry'nin de ortak olduğu proje ev sahiplerinden sonra şimdi de turistleri bekliyor.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, projenin kanal, 150 sahil ve yamaç evi ile butik otel de dahil olmak üzere toplam 500 milyon euroya mal olduğunu söyleyerek "En zoru bu kanalı açmak oldu. En uzun süreç kanalda geçti. Evlerde yaşam 2005 yılında başladı. Fransa'dan İngiltere'nin yanı sıra çok sayıda Türk aile de teknelerini evlerinin önlerine koyabileceği bir projede ev sahibi oldu. Port Alaçatı dünyanın bu türdeki en iyi projesi oldu" diye konuştu. Okay, Port Alaçatı'nın Türkiye'de içinden kanal geçen ilk proje olduğunu hatırlatarak "Türkiye'de uygulanan ilk örnek. Proje Alaçatı bölgesinin lüks konutta farklı bir yere sahip olmasında önemli bir adım oldu. İleride sahip olduğumuz arazi üzerinde 18 delikli bir golf sahasının da yapılmasıyla daha değerli hale gelecek. Golf sahasının da birkaç yıl içinde tamamlanmasını planlıyoruz" diye konuştu. Toplam 2 milyon metrekare üzerinde yer alan Port Alaçatı projesinin en son aşaması olan 35 odalı AntMare butik oteli de açarak projeyi tamamladıklarını söyleyen Okay, sadece otel yatırımının 10 milyon dolara olduğunu kaydetti.

Suitlerin geceliği 650 TL
Okay, AntMare otel ile projeyi dışarıya da açacaklarını söyleyerek "Hedefimiz Çeşme bölgesinde kısa olan turizm sezonunu uzatmak. Bunun için otel nisan ve kasım ayları arasında da turizme hizmet etmesi düşünülerek, deniz suyu havuzları ile thalasso merkezi yaptık. Ayrıca otelin önünde yer alacak teknemizle kurumsal alanda yelken eğitimlerinin verilebileceği bir model de geliştireceğiz" dedi. Otelde haziranda oda fiyatları 450-650 TL arası, temmuzda ise 580- 750 TL arasında olacak.

"Kanal İstanbul heyecanlandırıyor"
Okay, Başbakan'ın açıkladığı çılgın proje Kanalİstanbul'un kendilerini de heyecanlandırdığını söyleyerek "Kanal projeleri imkânsız projeler değil. Port Alaçatı ile bir deneyimimiz oldu. Burada ekolojik dengenin bozulacağını söylediler. Biz ekolojik dengeyi de koruyarak yeni alanlar yarattık. Bu kanalda bile balıkçılık yapılabilir" diye konuştu.


Geri Dön