Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?
Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilir, prefabrik ev nasıl yapılır, Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? bu sorular prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!
PREFABRİK EV NASIL YAPILIR?
Prefabrik ev nasıl yapılır? sorusuna ilk önce şöyle yanıt verebiliriz, Pparça kurulumunu gerçekleştirmeden önce subasmanın yani prefabrik ev zemin betonunun hazır olması gerekmektedir. Beton dökülmeden hemen önce de zemin düzleştirilip sıkılaştırma işlemi yapılmalıdır. Sonrasında da drenaj sistemi kurulur ve beton dökülür. Elektrik ve su tesisatı çekilir. İsteğe göre ses ve ısı yalıtımı yapılır. Sonra da duvar paneli, pencere kasası ve çatı kaplaması gibi parçalar yerine yerleştirilir. Subasman ve montaj işlemleri için profesyonel destek alınması faydalı olabilir.
Sözü geçen bu prefabrik yapılar konut olarak kullanılabildiği gibi ofis, yazlık ev ya da hayvancılık yapma amacıyla da inşa edilebilmektedir. Kullanım amacına göre prefabrik yapı özelliklerinin ve tesisatın uygun olup olmadığının kontrol edilmesi de gerekmektedir.
PREFABRİK EV YAPMANIN ŞARTLARI NELERDİR? PREFABRİK EV YAPTIRMAK KOLAY MI?
Prefabrik ev yapmanın şartları var mı yok mu merak edilmektedir. Normal konutlar, 3194 numaralı İmar Kanununun 20. Maddesi gereğince, yapılar imar planı, yönetmelikler ve ruhsata uygun olarak yapılabilir. Bu nedenle de diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması istenir. Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması şarttır. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınması gerekir. Yapı ruhsatı almak için verilen dilekçeye şu belgelerin eklenmesi de gerekmektedir. İşte istenen belgeler;
- Evin inşa edileceği yerin tapusu gerekmektedir, arsa hisseli ise hissedarlardan alınan muvafakatname olmalıdır,
- Mimari proje gerekmektedir,
- Elektrik, su ve kalorifer tesisatı projeleri olmalıdır,
- Statik proje yapılmalıdır,
- Ebatlı ya da röperli kroki olmalıdır.
Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?