14 / 09 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı! 2 büyük deprem boydan boya kıracak...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı! 2 büyük deprem boydan boya kıracak...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Öğretim Üyesi ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan beklenen Marmara Depremi ile ilgili açıklama yaptı.




Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen Marmara Depremi ile ilgili İstanbul'un riskli ilçelerini açıkladı. Ekol Haber'e konuşan Prof. Dr. Ercan, Marmara bölgesinde 2 deprem beklediğini ve fay hattının boydan boya kırılacağını kaydederek depremlerin kaç şiddetinde olacağını açıkladı. 

İstanbul'da son zamanlarda yapılan kentsel dönüşümlerin doğru olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, "İstanbul'da ve diğer bölgelerde yanlış bilinen bir olay var. Kentsel dönüşüm depremle ilgili değildir. Kentsel dönüşüm insanların mutluluğu için ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi içindir." diye ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMIYOR

"İstanbul'da şu an kentsel dönüşüm yapılmıyor" diyen Ercan "Boş alanlara yeni binalar dikilerek gelirlere gelir katılıyor. Şu an Marmara bölgesinin deprem yaratacak bir gücü yok. Hatta bunun bir belirtisi dahi yok" dedi. Marmara'da iki büyük depremin yaşanacağını söyleyen Prof. Dr. Ercan, ilk olacak depreme ilişkin, "25 yıldır Marmara depreminin erken olduğunu söyleyen tek kişiyim. Kuzey Marmara bölgesinde iki tane deprem olacak." söyledi. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Bu depremlerden bir tanesi ise İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde 7 kilometre derinliğinde 6.4-6.7 şiddetinde olacak. Oluşacak bu deprem doğu-batı yönünde kırılacak. Kınalı Ada'dan Büyükçekmece Mimarsinan bölgesine kadar kırılma olacak" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul un en riskli ilçelerini açıkladı! 2 büyük deprem boydan boya kıracak...

2 BÜYÜK DEPREM OLABİLİR

İkinci büyük depremin ilk depreme göre daha büyük olacağını anlatan Prof. Dr. Ercan, "Bu depremden sonra ikinci deprem Marmaraereğlisi önünde 7.0-7.2 şiddetinde olacak." diye ifade etti. Prof. Dr. Ercan "Bu oluşacak ikinci deprem ise Marmaraereğlisi'nden Saros körfezine kadar uzanacak. İlk olacak deprem İstanbul'u ikinci olan deprem ise Tekirdağ bölgesini etkileyecek. Bu depremlerin oluşumu geldi geliyor noktasında değil." dedi.

'Deprem bile değil depremcik' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Manisa depremi açıklaması: Sıkıntı yok!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş depremi için uyarıyor! Bu tarihe kadar 6.2 şiddetinde deprem olacak! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan çarpıcı açıklama! Marmara'da iki yerde 99'dan büyük deprem bekliyorum...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Marmara depremi uyarısı! En riskli ve en güvenli ilçeler hangileri?


Geri Dön