Genel

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı! O illerin içine resmen soğuk sular serpti! Deprem beklenilmiyor!

Depreme dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu konuda Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!Bu konuda endişelenen vatandaşa derin bir nefes aldıran açıklama geldi

Tüm ülkece Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaket sonrasında hala yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bu konuda endişelenen vatandaşa derin bir nefes aldıran açıklama geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bazı bölgelerin depreme karşı güvenli olduğunu belirtti.

 İşte tüm ayrıntılar…

EN GÜVENİLİR İLLER LİSTELENDİ

Ülkemizde meydana gelen depremler ile birlikte profesörler tarafından açıklamalar geliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra da ülke genelinde endişeler baş göstermeye başladı.

İstanbul'da yer alan vatandaşların şehri terk etmesi ile beraber bir  panik dalgası oluştu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Deprem beklemiyorum çok güvenli" şeklinde konuşarak deprem tehdidi olmayan illeri tek tek açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada; Türkiye'de bulunan en güvenli iller; Konya, Karaman, Artvin, Rize, Giresun, Trabzon, Ordu, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Kırıkkale, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin ve Antalya olduğunu açıklandı.

PROF. ERCAN RESMEN AÇIKLADI

Deprem konusunda en güvenilir illeri listeleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda her şeyi açıkladı. Güvenli iller ve ilçelere hakkında yaptığı açıklamada Diyarbakır'ın depremden dolayı çekinceli bir yer. Günümüze kadar gördüğü en büyük ölçekli depremin 1934’te 6,2 büyüklüğünde olduğunu söyledi.

Ama Arap Kalkanı ucunda yer alan Lice 1975’te 6,9 büyüklüğünde deprem üretmişti. Diğer ilçelerinde ise deprem olmadığı belirtti. Diyarbakır'da hiç deprem beklemediğini ifade eden Profesör Batman'ın Arap Kalkanı güneyinde olduğunu ifade ederek depreme karşı güvenlidir diyerek sıkıntı olmadığını açıkladı.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SARSILAN İLİ!

Mersin'in ise MS 534 yılında 6,4 büyüklüğünde, MS 1532 yılında 5,7 büyüklüğünde deprem gördüğünü, 4'üncü derece çekinceli olduğunu söyledi. Adana’da ise tarım alanları ile birlikte deniz kıyısındaki dikintilerinin göçebileceğine dikkat çekti. Bingöl'ün 1'inci derece deprem bölgesi olduğunu ifade ederek, Karakoçan, KAK, DAK, BBK etkisinde olduğunu ifade etti. Karlıovada 20 ile 30 yılda bir 5,5 ile 7,2 büyüklüğünde depremler yaşanma olasılığı vardır.