Kent Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür’den korkutan 'yeni fay' açıklaması! 'Bu deprem fayları haritada yok!'

Bugün saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Görür, meydana gelen depremin yeni bir faydan kaynaklanabileceğini ifade etti.

Malatya'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremden sonra sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin deprem haritasını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün olan depremlere ilişkin sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 şiddetinde Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’ büyüklüğündeki İkizce - Yeşilyurt depremi meydana geldi. Yüksek ihtimalle Öncü depremi, İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında bulunmuyor. Yeni fay?"

BAKANLARDAN SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya iline bağlı Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5,3 büyüklüğünde yaşanan depremde, başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Bakan Ali Yerlikaya, aynı zamanda depremden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "Depremin hissedildiği bölgeden ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Timleri bölgede tarama yapmak için görevlendirildi. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

"BALKONDAN ATLAYANLAR OLDU"

Aynı zamanda, NTV yayınına telefonla bağlanan Malatya Valisi Hulusi Şahin, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Şu ana kadar Malatya ilimize bağlı Battalgazi ilçesindeki bir adet metruk binada yıkım meydana geldi. Bunun yanı sıra, sokaktan geçen bir çocuğun ise ayağı kırıldı ve yaralı çocuğumuz hastaneye intikal ettirildi. Ayrıca, birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut” şeklinde konuştu.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN" ÇAĞRISI

Ekiplerin saha tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Malatya Valisi Hulusi Şahin, iletişimde herhangi bir sorun meydana gelmediğini ve vatandaşlara da hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda çağrıda bulundu.

Milyonlara yeni zam müjdesi! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’liler hemen baksın!

Üst üste zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi! Resmen açıklandı! Araç sahipleri hemen baksın!

Hakmar’da Orkide ayçiçek yağı 139,95 TL’ye Tamek domates salçası 29,95 TL’ye, dana döş 245 TL’ye düştü!