09 / 05 / 2024

Milyonlara yeni zam müjdesi! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’liler hemen baksın!

Milyonlara yeni zam müjdesi! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’liler hemen baksın!

Temmuz ayı enflasyon oranları, emekli maaşlarının 2024 yılı Ocak ayında ne kadar artacağı konusunda ilk öngörüleri de kesinleştirdi. Bu kapsamda, 2024 yılı Ocak ayı zammı ile bir defa daha gözden geçirilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 31.92 olması gündemde. İşte detaylar...



Emeklilere verilen ek ödeme her ocak-temmuz aylarında tekrar belirleniyor. 2023 yılı Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ek ödemeleri tekrar yükselecek. Diğer taraftan; SSK, Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetim maaşı alan yurttaşlara yüzde 4-5 ek ödeme yapılıyor. Kök aylığı 5 bin 83 lira 68 kuruşun altında olan yurttaşlar yüzde 5 üzerinde olan yurttaşlar ise yüzde 4 ek ödeme alıyor.

Bu sınır yüzde 25'lik emekli zammı öncesi 4 bin 66 lira 95 kuruş olarak uygulanıyordu.

Bilindiği gibi aylık hesaplamaları 'kök aylık üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu rakam en düşük emekli aylığının altında kalırsa tamamlanıyor. Kök aylığa önce zam oranı uygulanıyor ve daha sonra ise ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme gerçekleştiriliyor. Rakam 7 bin 500 TL'nin altında kalırsa buna tamamlanıyor.

Milyonlara yeni zam müjdesi! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’liler hemen baksın!

ahaber.com'un haberine göre, Ekonomist Muhammet Bayram konuya ilişkin yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığının kök maaş olarak 5 binler civarında olduğunu ifade ederek, "Biz 8 bin TL seyyanen zamla yükseltirsek, yüzde 160 oranındaki zamma denk ediyor. Başka bir deyişle, 13 binler seviyesine geliyor" şeklinde konuştu.

6 AYLIK TAHMİN NE KADAR?

Emekliler enflasyon zammının oranını, son verinin kamuoyuyla paylaşılacağı 3 Ocak 2024 tarihinde öğrenecek ama ipuçları da var. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 58 olarak revize edildi. Bu öngörü gerçekleşirse, 2023’ün ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 31.92 oranında olacak.

EK İYİLEŞTİRME MASADA

Öte yandan, zam oranı bununla da sınırlı kalmayacak. Bu kapsamda, ek iyileştirme sinyali de geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda önceki günlerde, "Memura, işçiye ve emekliye bütçe koşullarını zorlayıp maksimum zammı uyguladık. Emekli ve memur için yıl sonu yeni değerlendirme gelebilir” dedi.

Milyonlara yeni zam müjdesi! SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’liler hemen baksın!

Yapılacak çalışmalardan sonra belirlenecek ek iyileştirme 2024 yılı Ocak ayı zam oranlarına eklenecek. Aynı zamanda, halen ek ödeme de dahil olmak üzere 7 bin 500 lira olan taban emekli maaşı ödemesi de yapılacak çalışmalar çerçevesinde gündeme gelecek.

KÖK AYLIĞA EKLENECEK

Emekli yurttaşların 2024 yılı Ocak zammı kök maaşlara yansıtılacak. Zammın yansıtılmasından sonra kök maaşı ve ek ödemesi toplamı belirlenen taban maaşın altında kalan yurttaşların ödemesi bu rakama tamamlanacak. Üstünde olan yurttaşlar da kendi maaşı üzerinden ödeme alacak.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika ek ödeme müjdesi! Emekliler ek ödeme için hemen baksın!  

DHMİ’den son dakika personel alımı kararı! Resmen belli oldu! Tek tek açıklanan kadrolara hemen bakın!

Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!


Geri Dön