28 / 04 / 2024

Hükümetten emeklilere çok önemli zam açıklaması! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri acil bakın!

Hükümetten emeklilere çok önemli zam açıklaması! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri acil bakın!

Hükümetten emeklilere çok önemli zam açıklaması geldi. SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri acilen bu son dakika detaylarına bakın...



Emekli maaş zammı ile ilgili son dakika detayları, pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emekli maaşı ara zam ve 3. bayram ikramiyesi bütçe çalışmaları oldukça hız kazandı. 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli maaşlarına ara zam yapılacak mı soruları cevap ararken flaş bir son dakika açıklaması geldi. 

Sabah'ta yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında "En düşük emekli maaşı için çalışıyoruz." dedi.

Ayrıca diğer bir taraftan TBMM açılış tarihine sayılı günler kala Orta Vadeli Program da açıklandı. Yine verilen detaylara göre, OVP ile Ocak zammı ve emekliye ek zam kapsamında maaş hesapları da tek tek güncellendi.

Hükümetten emeklilere çok önemli zam açıklaması! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri acil bakın!

BAKAN ŞİMŞEK'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katılmış olduğu bir televizyon programında emekliye zam düzenlemesi için dikkat çeken bir son dakika açıklaması.

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Şimşek, en düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini belirterek, "Konu hakkında çalışıyoruz. Emeklilerimiz bizim için çok değerli" diye konuştu.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, çalışanların ve emeklilerin çok değerli olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğine de değindi.

Bakan Şimşek açıklamasında emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkeleri olduğunu belirterek, en düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı oldu o çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Hükümetten emeklilere çok önemli zam açıklaması! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri acil bakın!

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN YENİ SİSTEM: HEDEF ENFLASYON

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, milyonlarca memur ve emekli için yeni zam dönemi yavaş yavaş yaklaşırken maaş hesaplarında da sistem değişikliğine gidileceğinin işaretleri verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını duyurdu.

Aktarılan detaylara göre, bundan böyle gerçekleşen değil zam yapılacak dönemin enflasyonu baz alınarak artışlar gerçekleştirilecek. Böylelikle hem enflasyona etkisi azaltılırken hem de ücretler enflasyon karşısında da erimemiş olacak.

ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

Orta Vadeli Program'da açıklanan yüzde 65'lik 2023 yılı enflasyon beklentisine göre yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'nin 1.861,94 seviyelerine çıkması bekleniyor.

Orta Vadeli Program'daki tahmine göre 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37,76 şeklinde hesaplandı. Söz konusu bu oran, refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammını ifade ediyor.

Yine verilen detaylara göre, memur enflasyon farkı da yüzde 29,96 şeklinde olacak. Ayrıca bu noktada toplu sözleşme zammı ile beraber memur zammı yüzde 49,46 şeklinde hesaplandı.

Söz konusu memur zammı referans alındığında emekli zam oranlarının verilecek refah payı ile beraber yüzde 50'yi geçmesi bekleniyor.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL?

Ek zam çalışmaları devam ederken, merakla beklenen Ocak zammı için enflasyon farkı verisi de birikmeye başladı. Son olarak Ağustos enflasyonu açıklandı. Buna göre 2 aylık enflasyon oranı yüzde 19,43 şeklinde kaydedildi.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, emekliler 6 aylık enflasyon rakamlarına göre zamlarını alacak. 6 aylık enflasyon rakamları netleştikten sonra 2024 yılının Ocak ayında en düşük emekli maaşı da artış yaşayacak.

Yüzde 31,92 ve yüzde 34,43 zam yapılması durumunda en düşük emekli aylığı 10 bin Türk Lirası civarında olacak. Zamda uygulanacak refah payı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip tarafından açıklanacak.

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL'yi aşacak! 

Aile Bakanlığı'ndan flaş açıklama: Hesaplara en az 850 TL bugün yatıyor! Aile destek ödemesinde son dakika!

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!


Geri Dön