09 / 05 / 2024

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL'yi aşacak! 

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL'yi aşacak! 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yapılacak zamla beraber asgari ücretin 17 bin lirayı aşacağı tahmininde bulundu. İşte SGK Uzmanı Özgür Erdursun'nun konuya ilişkin açıklaması...



2024 Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca asgari ücretli çalışanın gündemi bir kez daha maaş zammı oldu. Yeni yılda asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı konusu gündemde konuşulmaya başlandı.

Söz konusu zamlar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri kapsamında tahmin ediliyor. Önümüzdeki sene için asgari ücret tahminleri gelmeye başladı. 

2024 yılında asgari ücrete yüzde 40'lık bir zam yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL yi aşacak! 

ÖZGÜR ERDURSUN: 'ASGARİ ÜCRET 17 BİN TL'Yİ GEÇER'

Aydınlık'taki habere göre bir TV programının canlı yayın konuğu olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yeni yılda asgari ücrette yüzde 50'ler civarında bir artış beklediğine dikkat çekerek, "Çünkü 2024'ten itibaren artık asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Asgari ücret 17 bin TL'yi geçer ancak maliyeti çok artar. Sigorta pirimlerinde devlet desteği olmaması durumunda işverenler sigortasız eleman çalıştırma yoluna giderler. Türk çalışan tercihi azalır." uyarısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program'daki gibi yüzde 65 enflasyonun çıkması durumuna göre konuştuğunu ifade ederek "Asgari ücrette hükûmetin eli daha rahattır, cebinden para çıkmayacağı için. Daha yüksek artışlar olmasını ister" dedi.

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL yi aşacak! 

Erdursun, yüzde 38'lik bir artış olduğu varsayıldığında asgari ücretin 15 bin 750 lira olacağını söyleyerek, "Yüzde 50 civarında bir artış olursa, ben yüzde 50'liler civarında bir artış olacağını düşünüyorum. Çünkü 2024'ten itibaren asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklandı. Bu nedenle yüzde 50'liler civarında olur ve asgari ücret 17 bin Türk Lirasını geçer" dedi.

Asgari ücret zammında flaş gelişme: Yeni yılda 17 bin TL yi aşacak! 

NET ASGARİ ÜCRET 2023'TE 11 BİN 402 TL

Bakan Işıkhan, 20 Haziran 2023 tarihinde yaptığı basın toplantısında asgari ücreti net 11 bin 402 TL olarak duyurdu. Böylece mevcut asgari ücrete göre yüzde 34 oranında yükseldi. Temmuz 2022'deki uygulamada olan asgari ücrete göre artış oranı ise yüzde 107,3 oldu.

E-devlet kırtasiye yardım başvuru ekranı: 2023 kırtasiye desteğinden kimler yararlanıyor?

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

Dikili Belediyesi 17 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa sahibi olmak isteyenler hemen bakın!


Geri Dön