05 / 05 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 3. ikramiye müjdesi! Hesaplara tam 5 bin TL yatırılacak!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 3. ikramiye müjdesi! Hesaplara tam 5 bin TL yatırılacak!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine için son dakika 3. ikramiye müjdesi geldi. Verilen detaylara göre emeklilerin hesaplarına 5 bin TL yatırılacak.



Ülkemizde emeklilere her sene Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilirken, bu senenin özel bir sene olması nedeniyle Cumhuriyet Bayramı'nda 3. bir ikramiye ödenmesi e gündeme geldi. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyesi için belirtilen tutarlar kamuoyunu da yakından ilgilendiriyor. Takvim'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları kapsamında emeklilere ödenecek olan ikramiye miktarı merak konusu oldu. Ayrıca yine verilen detaylara göre, Ocak zammı ve emekliye ek zam için hazırlanan tablolar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 3. ikramiye müjdesi! Hesaplara tam 5 bin TL yatırılacak!

EMEKLİYE 5 BİN TL CUMHURİYET İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, tüm emekliler her sene Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödemesi alıyor. Bu sene Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle 3. bir ikramiye ödenmesi de gündeme geldi. 

Paylaşılan detaylara göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ekiplerinin konuyla ilgili olarak hazırlık yaptığı, bu kapsamda ikramiye tutarının 5 bin Türk Lirası olmasının üzerinde durulduğu kaydedildi.

Ayrıca bir defaya mahsus verilmesi planlanan söz konusu ikramiye için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat konu ile ilgili çalışma tamamlanır tamamlanmaz kamuoyuna da duyurulması bekleniyor.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 3. ikramiye müjdesi! Hesaplara tam 5 bin TL yatırılacak!

NE ZAMAN UYGULANACAK?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, emeklilere iyileştirme için yasa çıkarılacak. Meclis de 1 Ekim tarihinde açılıyor. Bu sebeple de ek zam en erken Ekim ayında Meclis'e taşınarak yasalaştırılacak. Yürürlük tarihi de yine bu süreçte belli olacak.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN YENİ SİSTEM GELİYOR

Paylaşılan bilgilere göre, milyonlarca memur ve emekli için yeni zam dönemi yavaş yavaş yaklaşırken maaş hesaplarında da sistem değişikliğine gidileceğinin işaretleri de verilmişti. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını duyurmuştu.

TOKİ Kayabaşı projesi yarın ihaleye çıkıyor! Fenertepe'ye tam 306 yeni konut geliyor!

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

2024'te devreye girecek: Zorunlu afet sigortası resmen geliyor!


Geri Dön