28 / 04 / 2024

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 



Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım hesaplara yatırılıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, daha önce aylık olarak 1.450 TL şeklinde hesaplara yatırılan söz konusu yardım miktarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla güncellendi. Çocuk başına verilecek olan yardımlar 100 TL artırılarak 1.650 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca bu yılın Eylül ayı için ailelere 500 TL kırtasiye desteği de verilecek.

Karar'da yer alan habere göre pek çok kişinin gündeminde yer alan Aile Destek programı, dar gelirli ailelere yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje olarak belirtiliyor. Yine paylaşılan detaylara göre, ailelerin gelir durumu, çocuk sayısı ve engelli birey varlığı gibi faktörlere bağlı şekilde belli olan söz konusu bu destek, hak sahibi vatandaşların hesaplarına her ay düzenli şekilde yatırılıyor.

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

EYLÜL AYI ÖDEMELERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu yılın Eylül ayının ortalarına yaklaşılırken, Aile Destek programı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Geçmişteki uygulamalara göre ödemeler genellikle ayın ortalarında yapılıyor. Fakat resmi bir tarih için Bakanlığın açıklamalarını yakında takip etmek gerekiyor.

ÇOCUK DESTEĞİ İÇİN NASIL BAŞVURULUR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu programdan yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı il ya da ilçe müdürlükleri üzerinden yapılıyor. Ayrıca, e-Devlet sistemi üzerinden de başvurular kolaylıkla yapılabiliyor.

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ 2023

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu Aile Destek programının ödemeleri, ailelerin gelir durumlarına ve çocuk sayılarına göre farklılık gösteriyor. Örnek vermek gerekirse, 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 5 ve üzeri çocuklu hanelere ise 650 lira ek ödeme veriliyor. 

Yine aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Aile Destek programının sene sonuna kadar süreceğini dile getirerek, bu sayede dar gelirli ailelerin sene sonuna kadar nakdi desteği almaya devam edeceklerini kaydetti.

TOKİ resmen açıkladı! Bu ilçeye tam 170 yeni konut geliyor!

Akbank muslukları açtı, nakit ihtiyacı olanlar faizsiz 15 bin TL'yi almaya koştu! Acil bakın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? GSB alım sonuçları nereden öğrenilir?


Geri Dön