28 / 04 / 2024

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...




2023 yılının Kasım ayına ilişkin evde bakım parası ödemeleri ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre evde bakım yardımı alan yüz binlerce vatandaş, yeni ay maaşlarının ne zaman yatırılacağını araştırıyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre hükümet engelli vatandaşlara sosyal destek ödemeleri veriyor. Kendi bakımını tek başına sağlayamayan engelli vatandaşlara da bu kapsamda evde bakım parası ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI DETAYLARI 2023

Halk TV'de yer alan habere göre, üvey aile bireyleri dahil olacak biçimde evde bakım maaşını bakıma ihtiyacı olan, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayan engelli kişilerin yakınları evde bakım maaşı alıyor.

Yine paylaşılan bilgiye göre evde bakım maaşı alabilmek için engelli kişinin en az yüzde 50 ve ağır engelli kısmına evet cevabı yazan raporun olması da gerekiyor. 

Ayrıca, hanedeki gelir oranı dikkate alınmadan engelli kişilerin şahsına ait gelirin asgari ücretin üçte 2'lik kısmını aşmaması gerekli.

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Yine verilen bilgilere göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, her ay belirli tarihlerde şehir şehir ödenmeye başlayan evde bakım maaşları için Kasım ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor.

KASIM 2023 EVDE BAKIM PARALARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Evde bakım maaşı her ayın bazı günlerinde ve şehir şehir olacak biçimde hak sahiplerine veriliyor. Merakla beklenen Kasım 2023 evde bakım parasının da hesaplara ayın 15 Kasım ile 30 Kasım arasında geçmesi bekleniyor. 


EVDE BAKIM PARASI NE KADAR?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre bu senenin Temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından hak sahibi vatandaşlara 4 bin 336 lira şeklinde ödenen evde bakım parası, 5 bin 97 lira oldu.


Geri Dön