27 / 04 / 2024

Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!

Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bakıma muhtaç hasta, engelli ya da yaşlı yurttaşlara ve ailelerine her ay belirli tarihlerde yardım yapıyor. Hak sahipleri, 10 Ağustos 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesini araştırıyor. Peki, evde bakım aylığı ne zaman yatacak? İşte detaylar...



2023 yılı Ocak ayı zammı sonrası evde bakım maaşı 4 bin 337 lira olmuştu. 2023 yılı Temmuz ayında memur maaş katsayısında meydana gelen düzenlemenin ardından, yeni evde bakım maaşı ödemesi yüzde 17,55 oranındaki zam ile beraber 5 bin 98 lira olarak ödenecek.

Bununla beraber, yüzde 40-69 oranı engeli olan yurttaşlara verilen maaş 1875 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli yurttaşlara 2 bin 811 liraya ve ayrıca, engelli yakını maaşı 1874 liraya yükseldi. Ailelere çocuklarının bakımı için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde de artış yaşandı.

 Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!

EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ TARİHLERDE ÖDENİYOR?

Evde bakım aylıkları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor. Bu kapsamda, bu ayın evde bakım maaşı 15 Ağustos’tan itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım maaşı ödemelerini e-Devlet sisteminden sorgulamak mümkün. TC kimlik numarasıyla e-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılmasının ardından arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak aratmak gerekiyor. Açılan sayfada aylık ödemesine yönelik ayrıntılara ulaşılabiliyor.

 Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Bunun yanı sıra, evde bakım maaşı alan hak sahipleri sorgulama yapmak için telefonlarının kısa mesaj özelliğini de kullanabiliyor. Ziraat Katılım Bankası vasıtasıyla evde bakım maaşı alan hak sahipleri, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e kısa mesaj atarak bakiye takibi yapabiliyor. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 SMS ücreti operatörce tahsil ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Öte yandan, evde bakım aylığı ağır engelli raporuna sahip ve bunun yanı sıra, hastalığı yüzünden tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yurttaşlara ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika ek ödeme müjdesi! Emekliler ek ödeme için hemen baksın!  

DHMİ’den son dakika personel alımı kararı! Resmen belli oldu! Tek tek açıklanan kadrolara hemen bakın!

BİM son kez duyurdu! Masaüstü fanı 119 TL’ye, derin tencere 329 TL’ye, tekli ocak 299 TL’ye düştü!


Geri Dön