Kent Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür'den o il için korkutan açıklama: Daha büyük sarsıntıların habercisi!

Afyonkarahisar’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama geldi. Görür, ''Daha büyük depremlerin habercisi olabilir'' dedi.

Dün Afyonkarahisar’da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, panik ve korkuya neden olurken uzmanlardan yorumlar gelmeye başladı. Prof. Dr. Naci Görür, kamuoyuna daha büyük bir depremin olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

AFYON'DA DEPREM OLDU!

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle herhangi olumsuz bir durum yaşanmadı. 

Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 03.14'te Merkez üssü Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 1.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Isparta ve Eskişehir'de de hissedildi.

5 ŞİDDETİNDE HİSSETTİK!

Deprem anını anlatan vatandaşlardan Mehmet Gümüş, "4 gibi söylüyorlar ama ben 5 gibi hissettim. Bayağı bir şiddetliydi, ben oturuyordum. Oturduğum yerden bayağı bir sallandım. Korku dolu anlar yaşadım. Hemen komşuları bilgilendirdim aşağı inmeleri için. Bütün komşular aşağıya indi, şimdilik bir şey yok. Çok şükür bunu da atlattık" dedi.

DAHA BÜYÜK DEPREMLERİN HABERCİSİ OLABİLİR!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, Afyon depremi sonrası açıklamalarda bulundu. Görür sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunarak, depremin Afyon-Akşehir Graben sistemi üzerinde, sığ bir derinlikte gerçekleştiğini belirtti.

Görür, bölgenin jeolojik olarak Anadolu Levhası ve Batı Anadolu'nun gerilim rejimi arasında bir geçiş bölgesinde yer aldığını vurguladı. Bu tür sığ depremlerin, daha büyük sarsıntıların habercisi olabileceğine dikkat çekti.

 

Deprem Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş’tan o şehir için yeni deprem uyarısı!

'Sağlam yerde, sağlam yapı' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Afyon depremiyle ilgili korkutan açıklama!

Prof. Dr. Osman Bektaş’tan o bölge için 6.6 büyüklüğünde yeni deprem uyarısı!