29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı! Depremler neden arttı? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı! Depremler neden arttı? 

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat deprem felaketinden bu yana neredeyse bir sene geçerken, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da depremlerin neden arttığını açıkladı. İşte o açıklamalar...



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden  bu yana neredeyse bir sene geçti. Yaşanan felaket de depremin ülkemizin bir gerçeği olduğunu bizlere acı bir biçimde hatırlattı. 

Ülkemizde depremler peş peşe yaşanırken Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da depremlerin neden arttığını açıkladı. 

Bursa'da Bugün'e açıklamalar yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sıkça görülen depremlerin sebebini ve yapılması gerekenleri anlattı.

Merve Deniz Ekici imzalı habere göre Bursa'da son dönemlerde sıkça görülen depremler halkı da telaşlandırdı. 6 Şubat felaketinden bu yana neredeyse bir yılın geçtiği ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini hatırlamamız gerekli. Bursa'da şiddeti az da olsa meydana gelen depremler, tedbir almamız gerektiğini bir defa daha hatırlatıyor. Bursa'daki depremlerin nedenini Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bursa'dan Kuzey Anadolu fay hattı kırığı geçiyor ve 1. derece riskli bölge arasında yer alıyor. Bu sıralar çoğunlukla Gemlik Körfezi ve Mudanya'da oldu. Güney kolda biriken gerginlikler boşalıyor. İleride büyük depremler söz konusu olabilir" ifadeleriyle anlattı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı! Depremler neden arttı? 

"KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI"

Yaptığı açıklamada depremlere önlem alınması gerektiğini dile getiren Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Kesinlikle kentsel dönüşüm yapılmalı. Sağlam yapı, sağlam binalar olmalı. Büyük felaketler gelmeden kentsel dönüşüme gidilmelidir" dedi.


DEPREMLER DURMAYACAK

Deprem konusundaki açıklamalarıyla dikkat çeken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr Ahmet Ercan, kentsel dönüşümle ilgili olarak da resmi X (Twitter) hesabı üzerinden önemli bir mesaj vermiş ve kentsel dönüşümün ekonomik maliyet nedeniyle yapılamadığını belirtmişti.

Prof. Dr. Ercan paylaşımında “Maliyet 1'e 100 artınca yapısal dönüşüm de kilitlendi. Yer kötü, yapı kötü, depremler durmayacak, hep olacak” yazdmıştı.

Devlete de seslenen Prof. Dr. Ahmet Ercan şu mesajı vermişti: “Söyleyin, ülkeyi oluşturan dar gelirli halkımız beklenen depremler için ne yapsın? Devlet halkın sığınağı değil midir?”

Bugün gram altın  2 bin 76 TL, çeyrek altın 3 bin 494 TL, yarım altın 6 bin 846 TL! 2 Şubat 2024 canlı altın fiyatları

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Emekli ikramiyesine zam müjdesi! İşte kulislerden sızan o rakam!


Geri Dön