28 / 04 / 2024

Emekli ikramiyesine zam müjdesi! İşte kulislerden sızan o rakam!

Emekli ikramiyesine zam müjdesi! İşte kulislerden sızan o rakam!

Emeklilere yılbaşından önce verilenen 5 bin TL'lik ikramiyenin, Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle Ramazan ve Kurban Bayramları için de verilmesi de gündeme geldi. Ayrıca emekli maaşlarında yeni iyileştirmeler için de düğmeye basıldı.



Emekli vatandaşlara maaş zamlarından sonra bu defa da ikramiye müjdesi geldi. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının, memur emeklileri ile eşitlenip yüzde 49,25 oranında artış yapılmasından sonra hükümet Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen ikramiyeleri de artıracağı belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu imzalı habere göre, 2024'ün ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından, bu konuda atılacak olan ilk adım bayram ikramiyeleriyle ilgili olacak. Emekli vatandaşlar tarafından merakla beklenen bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşuluyordu. Hükûmet cephesindeki değerlendirmeler neticesinde emeklilere bayramlarda verilen 2 bin TL'lik ikramiyenin 5 bin TL'ye çıkarılması da gündeme geldi.


TARİH BELLİ OLDU MU?

Konu ile ilgili olarak kulislerden sızılan bilgilere göre, bu konuda hem hükûmette de hem AK Parti’de bir konsensüs olumuştu. Ekonomi yönetimi ile de emekli ikramiyelerinin artırılması konusunda uzlaşma sağlandığı kaydedildi.

Emekli ikramiyesine zam müjdesi! İşte kulislerden sızan o rakam!

Ayrıca diğer taraftan bayram ikramiyelerinin artırılması için TBMM’den kanun çıkması gerekli. AK Parti kaynakları, mahallî seçimler nedeniyle şubat sonu ya da martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, eğer bir artış olacaksa, bayram ikramiyeleriyle ilgili kanun teklifinin bu tarihten önce Meclis gündemine gelebileceğini belirtti.

MAAŞ İYİŞLEŞTİRMELERİ DE GELİYOR

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre hükümet ve AK Parti cephesinde emekli maaşlarında yeni iyileştirmeler yapılması da gündemde. Fakat bu konuda, özellikle az prim ödeyenle çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın açılmaması gerektiğine de değiniliyor. Yapılacak olan yeni iyileştirmeler konusunda henüz bir kararın ortaya çıkmadığı kaydedilirken, seçim öncesinde bu adımın atılmasının ‘zor olduğu’ da belirtiliyor.

İSTANBUL’DAKİ EMEKLİYE 2 BİN 500 TÜRK LİRASI

Bu arada, AK Parti’nin İstanbul vaatleri arasında bulunan emeklilere her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi yapılmasına yönelik uygulamanın da detayları tek tek açıklanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu doğrultuda, Murat Kurum’un seçimi kazanması durumunda İstanbul’da en düşük emekli aylığı alan, kirada oturan ve başkaca bir geliri olmayanlara her ay 2 bin 500 Türk Lirası destek ödemesi yapılacak. Bu şartları sağlayan bütün emeklilere ayrım yapılmadan destek ödemeleri her ay ‘İstanbul Kart’larına yüklenecek.

 

Ticari gayrimenkullerde 4 kata varan kira zammı: Küçük işletmeler kapanıyor!

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!


Geri Dön