29 / 04 / 2024

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Yaptığı açıklamada bu dönemde mülkünü satmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesi gerektiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, özellikle de faiz geliri için mülkünü satmayı düşünenler için önemli uyarılar yaptı. İşte o açıklamalar...



İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, 2023 yılının Kasım ayından itibaren fiyatların gerilediği gayrimenkul piyasasının normalleşme sürecine girdiğini, fakat söz konusu bu dönemde faiz geliri için mülkünü satmak isteyenler olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada mülkünü satmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesi gerektiğini de kaydeden Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, özellikle de faiz geliri için mülkünü satanların gelecekte pişman olabileceğini belirtti.

Eğer mülk sahiplerinin herhangi bir acil ihtiyacı yoksa elindeki mülkünü bu dönemde satmamasını tavsiye eden Şenay Araç, “Fiyatlar bu şekilde kalmayacak. Gayrimenkul sahipleri sattıkları mülkü tekrar yerine koyamaz, sonra çok pişman olur” dedi.

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç açıklamasında faiz geliri elde etmek için mülkünü satmayı düşünenlere yakın geçmişten de bazı örnekler verdi.

Şenay Araç konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “2017'de faizlerin yüksek olduğu dönemde 1 milyon 50 bin liralık bir mülk satıldı. Kirası 3 bin 250 TL idi. Satıcı parayı alıp bankaya yatırdı ortalama 28 bin TL'ye yakın aylık faiz kazancı elde etti. O paranın sadece 350 bin liralık kısmı ile kendisine bir yazlık aldı. Kalan tutar da faiz hesabında kaldı. Şu an o dönem sattığı gayrimenkul 15 milyon lira oldu. Aldığı yazlık da 1.200.000 TL civarında. Bankadaki parası ne oldu? Tasarrufunun üstünden faiz gelirini çekip çekip geldiği için parası yalnızca 750 bin lira seviyelerinde kaldı. 6 senede ancak bu kadar değerlenmiş. Faiz için asla evinizi satmayın. Gayrimenkul her zaman kazandıran en güvenilir yatırım aracıdır…”

PARASI OLAN GAYRİMENKUL ALSIN

Açıklamasında gerileyen piyasa döneminde elinde nakit parası olanların pazarlık şansının her zamankinden daha fazla olduğunu kaydeden Şenay Araç, “Senenin ilk iki haftası piyasa durma noktasına geldi, 2. el konut fiyatları yüzde 30 civarında geriledi. Bu ortam alım fırsatını beraberinde getiriyor. Nakdi olanın krallığının hüküm süreceği bir dönemdeyiz” diye konuştu.

2023'ün genelinde yükselişte olan emlak fiyatlarının Kasım'dan itibaren gerileme eğilimine girdiğini anımsatan Şenay Araç, “Gayrimenkul fiyatlarının gerilemesi alım fırsatlarını da beraberinde getirdi. Hala beklemeyi tercih edenler de bulunuyor. Şu an nakit parası olanların pazarlık şansları daha da güçlü oluyor. Nakit parası olan alıcılar pazarlık aşamasında bunun avantajını kullanarak karşısındaki mülk sahibi ile bir şekilde anlaşıp satışı tamamlıyor” dedi.

 

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Ekonomist Mert Başaran kız çocuğu olanlara seslendi: 2 kat fazla biriktirin!

Vatandaş altın almasın, parasını faize mi yatırsın?


Geri Dön