29 / 04 / 2024

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de 3 bölgeyi işaret etti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Japon deprem uzmanının o açıklaması...



Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli"ne katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Moriwaki, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın dünyadaki büyük fay hatlarından biri olduğuna, Endonezya ve Malezya'dan başlayarak Hindistan, Afganistan, Irak, Azerbaycan, Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya'ya gittiğine dikkat çekti. 

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

TSUNAMİ OLABİLİR, DALGA BOYU 3 METREYİ BULABİLİR

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası bir depremden sonra tsunaminin de meydana gelebileceğinin altını çizdi. 

"Deprem nerede olabilir, diye soracak olursanız, öncelikle Kıbrıs'ın güneyinde olabilir. Denizin içinde bir deprem olursa tsunami de olabilir" açıklamasında bulunan Yoshinori Moriwaki, bir bardağı salladığınızda küçük bir dalganın olacağını ancak bir kova sallanırsa bu dalganın daha büyük olacağını söyledi. 

Moriwaki, bunun için Japonya'da meydana gelen depremlerde tsunamilerin büyük olduğunun da altını çizdi ve "Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi'nde genel olarak bir metre yüksekliğinde tsunaminin olabileceğini dile getirebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kayma da olursa bu 3 metre yüksekliğini bulabilir" ifadelerini kullandı. 

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kayseri'de meydana gelen depremler ile ilgili açıklamada bulundu, 3. derecede deprem bölgesi olan kentte 1717 ve 1835 yıllarında depremler meydana geldiğini hatırlattı. Yoshinori, fay hattı olan Kayseri'nin İstanbul ve  İzmir  gibi kentlere göre daha şanslı olduğunu dile getirdi. 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise depremi yalnızca yıl dönümünde değil, her zaman göz önünde bulundurmak gerektiğine dikkat çekdi. 

Deprem anında nasıl davranılması gerektiğinin önemini de açıklayan Fatih Altun, "Bizim mutlaka deprem anında nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili ilkokuldan hatta anaokulundan itibaren tatbikatlar yaparak, çocuklarımızı gençlerimizi muhtemel bir deprem senaryosu doğrultusunda geliştirmemiz ve acil durumda ne yapacaklarıyla ilgili bilgilendirmemiz gerekli" diye konuştu. 

Ekonomist Mert Başaran kız çocuğu olanlara seslendi: 2 kat fazla biriktirin!

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?


Geri Dön