20 / 05 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan bu il için 6.8'lik deprem uyarısı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan bu il için 6.8'lik deprem uyarısı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından bu kez de Afyonkarahisar içim 6.8'lik bir deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



Deprem ülkesi olan Türkiye'de uzmanların yaptıkları açıklamalar pek çok kişi tarafından da yakından takip ediliyor. 

Her yaptığı açıklamayla dikkat çeken Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi X hesabı https://twitter.com/ovgunaercan üzerinden bir paylaşım yaptı ve Afyonkarahisar'a dikkat çekti. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan paylaşımında "Afyon-Akşehir göçüntülü ana ile başta Işıklar kırığı olmak üzere30 kadar M6,8'lik deprem üreten kırıklardır." diyerek, "Depremde yıkılmaz kent için rezonans ile incelikli jeofizik çalışmalar başlatılmalıdır." ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Ercan'ın paylaşımı şu şekilde:

Afyonkarahisar'da süren 9. Yerelektrik Çalıştayı'nda, ortasından Trakya Kırığı geçen Ergene çukurunda tortul kalınlığının 8-9 km jeofizik yeraltı görüntülenmesi ile bulunduğu açıklanmıştır. Bu buluş petrol ile doğal gaz enerji varlığı için yeni umut demektir.

Muştular olsun Türkiye!Türk Jeofizik Mühendisleri yerin 5-7 km altının görüntüsünü çeken 100 de yüz yerli sismik, ayrıca deniz, göl altının elektrosunu çeken görüntüleme aygıtları yaptılar.  Afyonkarahisar'da AFBEL'de süren 9. Yerelektrik Çalıştayı'nda sergileniyor.

Türk Jeofizik ile elektronik Mühendisleri tarım ile içimlik yeraltı sularını bulan   100 de yüz yerli elektronik görüntüleme aygıtları yapmayı başardılar. Afyonkarahisar'da AFBEL'de süren 9. Yerelektrik Çalıştayı'nda sergileniyor.  Alkışlar Türkiye'm.

Afyonkarahisar AFBEL'de Jeofizik Çalıştayındayım. Afyon'a kaplıcalar başkenti yapan; Afyon-Akşehir göçüntülü ana ile başta Işıklar kırığı olmak üzere30 kadar M6,8'lik deprem üreten kırıklardır. Depremde yıkılmaz kent için rezonans ile incelikli jeofizik çalışmalar başlatılmalıdır.

Enerji ile sağlık başkenti Afyonkarahisar, Simav-Afyon-Aksehir kırık kuşağında değil, eski Afyon gibi andezit tepelerine genişlemeli. İncelikli yer incelemeleri (mikrozon) çalışmaları başlatılması.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımına gelen yorumlar...

 

Altın alanlar şu anda zararda mı? Uzmanı açıkladı! Altın yatırımcıları dikkat!

ŞOK markette yarın birçok üründe indirim var! Bu cumartesi ŞOK'ta Hoover 10 Kg Kurutma Makinesi 15.999 TL...

Şaşkına dönen İslam Memiş ben böyle yapardım diyerek açıkladı! Gram altın biriktirenler hemen bakın!


Geri Dön