Kent Haberleri

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o kente 7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Batıya yerleşmeli! 

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,  Balıkesir'e 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu ve "Batıya yerleşmeli" dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye genelinde büyük deprem beklenen kentlerdeki vatandaşların tedirginlikleri arttı. 

Özellikle beklenen büyük Marmara depremi, deprem uzmanları tarafından işaret ediliyor. Bunun yanı sıra, fay hatlarıyla çevrili olan Türkiye'de büyük deprem meydana gelme olasılığı bulunan pek çok il bulunuyor.

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, https://x.com/ovgunaercan resmi X sosyal medya hesabından 7 büyüklüğünde deprem meydana gelebilecek yerleri açıkladı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Balıkesir ili, Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen Çan-Biga, Manyas, Sarıköy,Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir M7’e dek deprem üretebilir.Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli." açıklamasında bulundu. 

Peki Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın bu paylaşımına vatandaşlar neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Konut ve otomobil yatırımı artık gözde değil: Vatandaşlar altına yöneliyor! 

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları! Beşli gremse ne kadar? Tam altın kaç lira? 20 Mayıs 2024 altın fiyatları