14 / 10 / 2024

Profilo AVM'de yıkıma başlandı: Avrupa Konutları Şişli için çalışmalar tam gaz!

Profilo AVM'de yıkıma başlandı: Avrupa Konutları Şişli için çalışmalar tam gaz!

İstanbul'un en merkezi noktalarından birinde bulunan Profilo AVM'deki yıkım işlemleri hızla devam ederken, faciadan dönülmesi sebebiyle ek önlemler alındıığ görüldü. İşte ayrıntılar... 




1998 yılında kapılarını açan ve hizmet sunmaya başlayan Profilo AVM, Mecidiyeköy'deki merkezi konumuyla birlikte uzun seneler İstanbul'un simge noktalarından biri olarak kabul edilmişti. 

Çevredeki alışveriş merkezi sayısında yaşanan artışın ardından azibesini kaybeden Profilo AVM, geçen sene satılmıştı. Söz konusu bu satışın ardından yıkım kararı verildi ve AVM arazisine büyük bir rezidans yapılacağı açıklandı.

Profilo AVM de yıkıma başlandı: Avrupa Konutları Şişli için çalışmalar tam gaz!

YIKIM İÇİN EK ÖNLEMLER ALINDI 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; aslında Profilo AVM'de yıkım işlemlerinin 2023 yılının yaz aylarında yapılması planlanıyordu. Fakat, AVM'de yer alan mağazalarla yaşanan sorunlar sebebiyle yıkım işlerimleri 1 sene gecikmeli olarak başladı. 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bu yaz aylarında resmen yıkımına başlanan alışveriş merkezinin arazisinde faciadan dönüldüğü gündeme geldi. Yıkım işlemi sırasında, tonlarca ağırlığa sahip çelik direğin, AVM'nin arkasında bulunan bir apartman dairesine girdiği görüldü. 

Birinci katta olan  bir kişinin, sadece iki metre ile ölümden döndüğü kaza yürekleri ağza getirirken, şans eseri ölümün olmadığı kaza sonrasında, yıkım işlemleri ek önlemler alınarak devam ettirildi. 

Profilo AVM de yıkıma başlandı: Avrupa Konutları Şişli için çalışmalar tam gaz! 

AVRUPA KONUTLARI ŞİŞLİ GELİYOR 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 2021 yılının Kasım ayında 989 milyon Türk Lirası bedelle satın alındı. Ardından İş GYO, Profilo Alışveriş Merkezi ile ilgili proje geliştirmek üzere Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. Söz konusu 90 bin metrekarelik AVM arazisine, toplamda 26 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak bir konut projesi inşa edileceği açıklandı. 

Profilo AVM'nin arazisindeki yeni proje Artaş İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. İsmi Avrupa Konutları Şişli olarak açıklanan projede satışlar geçtiğimiz günlerde başladı. Projede toplam 127 adet konut ile 17 adet ticari alana yer veriliyor. 

2025 Haziran'da teslim edilmesi öngörülen projede, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor. Projede yer alan 1+1'lerin net alanları 39 ve 61 metrekare arasında, 2+1'lerin net alanları 65 ile 120 metrekare arasında değişiyor. 

İslam Memiş uyarıyor: Altın ve gümüşün yükselişine kanmayın! Satmak isteyenler için fırsat zamanı!

Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyol projelerinde imzalar atıldı! İşte yeni otoyol projelerinin detayları! 

Kredi kullanılarak yapılan konut yatırımının getirisi daha düşük olabilir


Geri Dön