28 / 04 / 2024

Profsan, hat yatırımı ile hedefini büyüttü!

Profsan, hat yatırımı ile hedefini büyüttü!

Boru profili ve çelik imalatı yapan Profsan, bu yılın başında çalışmalarına başladığı hat yatırımı ile hedef büyüttü. 5 milyon dolarlık yatırım bedeli ile üretim hatlarına yeni bir hattın eklenmesi projesine başladıklarını belirtti...



Boru profili ve çelik imalatı yapan Profsan, bu yılın başında çalışmalarına başladığı hat yatırımı ile hedef büyüttü. Profsan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yılmaz, bu yılın başında 5 milyon dolarlık yatırım bedeli ile üretim hatlarına yeni bir hattın eklenmesi projesine başladıklarını belirterek, söz konusu yatırımın hayata geçmesinin ardından istihdamı artıracaklarını açıkladı. Sektöre 1995 yılında giren firmalarının 2005 yılından beri Zonguldak'ta üretim yaptığı bügisini veren Yılmaz, "Fabrikamız yıllık 100 bin ton kapasite ile boru profil ve çelik imalatı yapıyor. 


Ürünlerimiz otomotiv, mobilya, ısı ve inşaat sektöründe kullanılıyor. Bu yıl içinde büyümeye odaklanan firmamız bu hedefini kaliteli imalatıyla destekliyor" dedi. Firmalarının bayilik sistemi ile çalıştığına dikkat çeken Salih Yılmaz, Tuzla, Gebze, Bursa, Manisa ve Kocaeli'de bayiliklerinin bulunduğunu iletti. Yılmaz, İtalya ve Almanya gibi ülkelere ihracat yaptıklarının altını çizdi. Yılmaz, üretimin yüzde 70'ini iç piyasaya, yüzde 30'unu ise ihracata kanalize ettiklerini anlattı. 


"2013 sıkıntılı geçti" 2013 yılının ekonomik açıdan sıkıntılı bir yıl olduğuna değinen Yılmaz, "2013 yılı ekonomik açıdan sıkıntılı bir yıldı. Bizler de ekonomik anlamda daralma yaşadık ancak firmamız üretiminin çoğunu özel imalatla bağlantılı sanayiye yönelik yaptığından diğer firmalar kadar etkilenmedik. Yaptığımız özel imalatın devamlılığının olması bizi sıkıntılardan bir nebze olsun kurtardı. Biz sağlam adımlarla ilerleyerek, alanımızda büyümek istiyoruz. Bu yüzden süreklilik arz eden işlere önem veriyoruz" yorumunu yaptı. Demir çelik fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde azda olsa yukarı doğru bir tırmanış seryaşıyonn" Sektör içinde yaşadıkları en büyük sıkıntının hammadde alımında yaşanan sıkıntı olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yılmaz, "Profsan olarak ERDEMİR'den hammadde alımı gerçekleştiriyoruz. Bizim çalıştığımız aynca firma yok. Maalesef işlerimizi ERDEMİR'e göre ayarlamak zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla hammadde sıkıntısı yaşayabiliyoruz" dedi. 

gileyeceğini tahmin ettiklerini belirten Yılmaz, sektörün toparlanma sinyali verdiğini ve dolayısıyla büyümenin artacağı kanısında olduğunu söyledi. 


Sektör içinde yaşadıkları en büyük sıkıntının hammadde alımında yaşanan sıkıntı olduğunu belirten Salih Yılmaz, "Profsan olarak hammadde alımı noktasmda daha çok Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile çalışıyoruz. 

ERDEMİR'den hammadde alımı gerçekleştiriyoruz ancak 1000 tonluk bir siparişin 50 tonunu ERDEMİR vermezse bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Bizim çalıştığımız aynca firma yok maalesef işlerimizi ERDEMİR'e göre ayarlamak zorunda kalıyoruz" aktarımını yaptı. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön