Ekonomi

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Devlet herkese verecek! Başvuran 7 bin 200 TL'yi kapıyor! Şimdi hemen tıklayın!

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Devlet herkese verecek! Devlet, düşük gelirli ve zor durumdaki insanlara sosyal yardımlar sunuyor. Bu çerçevede devlet, ailelere, çalışanlara, işsizlere, engelli ve yaşlılara, kronik hastalığı olan vatandaşlara maddi destek sağlıyor. İşte o yardımlar...Bu çerçevede devlet, ailelere, çalışanlara, işsizlere, engelli ve yaşlılara, kronik hastalığı olan vatandaşlara maddi destek sağlıyor

Devlet, düşük gelirli ve zor durumdaki insanlara sosyal yardımlar sunuyor. Bu çerçevede devlet, ailelere, çalışanlara, işsizlere, engelli ve yaşlılara, kronik hastalığı olan vatandaşlara maddi destek sağlıyor.

Devlet, doğum desteğinden fatura ödemeye, gıda yardımından barınmaya kadar birçok alanda  vatandaşlara destek oluyor.

DEVLET ÖDEMELERİ PEŞ PEŞE AÇIKLANDI

 Devlet ihtiyaç sahibi hanelere  yardım ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programları ile destekleniyor.

İşte o yardımlar...

GIDA YARDIMLARI: 18 yaşını geçen aile bireyi herkese ihtiyaç durumuna göre gıda yardımı sağlanıyor.

BARINMA YARDIMLARI: İhtiyaç sahibi olup yaşanmayacak hâlde, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan ailelere ev onarımlarında 75 bin lira, prefabrik ev yapımlarında 150 bin lira, betonarme ev yapımlarında 200 bin liraya kadar destek veriliyor.

DOĞUM YARDIMI: Birinci çocuk ve sonrası için 300 Türk Lirası ve 600 Türk Lirası arasında sosyal destek ödemesi veriliyor.

VEFAT YARDIMI: Eşi vefat eden ancak başka bir geliri bulunmayan kadınlara iki ayda bir bin lira olarak ödeniyor. Annesi, babası ya da her ikisi de vefat eden çocuklar için 600 lira, yakınları vefat edenlere de aylık bin 62 lira 68 kuruş destek ödeneği veriliyor.

EĞİTİM YARDIMLARI: Sosyal güvence altında olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının örgün öğrenimine devam etmesi kapsamında ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara öğrenim derecelerine göre aylık 90 ve 150 lira destek sunuluyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ: Dar gelirli vatandaşlara fatura bedeline göre senelik olarak 450 lira ve bin 150 lira aralığında yardım sunuluyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ: Geliri düşük ailelere, ortalama 75 ila 150 kilovatsaate karşılık gelecek tutar kadar nakit desteği sunuluyor.

YAŞLI AYLIĞI: Herhangi bir sosyal güvence altında olmayan kişi ve eşini kapsayacak şekilde 65 yaş üstü vatandaşlara aylık bin 536 lira 70 kuruş yardım ödeneği veriliyor.

ENGELLİ AYLIĞI: Sosyal güvencesi olmayan ve hane içindeki net geliri asgari ücretin altında olan engelli vatandaşlara da aylık bin 226 lira 69 kuruş ve bin 840 lira aralığında destek sağlanıyor. Engelli yakınlarına da aylık bin 226 lira 69 kuruş destek ödemesi sağlanıyor.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ÖDEMELERİ: Sosyal güvence altında olmayan tüm vatandaşlara hükümet tarafından aylık 258 lira 84 kuruş yardım sunuluyor.

SAĞLIK VE GEBELİK YARDIMLARI: 0-6 Yaş grubu çocuklar ve hamileler için 100 lira ve 500 lira arasında sağlık yardımı yapılıyor.

KRONİK HASTALIK YARDIMLARI: Tüberküloz ve SSPE hastalığı sebebiyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için aylık 3 bin 336 lira 3 kuruş nakit destek ödemesi sunuluyor.

Altının 9 gün sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!
Ocak zammında son dakika! Yüzde 90 zam! Ocak 2023'te asgari ücret 7.500 TL, emekli maaşı 5.435 TL! Hemen bakın!
Dolarda tarihi zirveye yakın yatay seyir! Her şey olabilir, gardınızı alın! Şimdi bakın, pişman olmayın!