Ekonomi

Promosyonda çılgın rakam

Emekliler arasında Eylül'de promosyon önce 10 bine ardından 15 bine çıkacak yönündeki söylenti giderek artarken kulislerden bir rekor haberi geldi. İşte aylık 24 bin liranın üzerindeki o promosyon anlaşmasının taraflarıÖzel bankalar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken emekliler her kampanya da farklı bir bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı

Promosyonda sürekli yükselen ve uzayan kampanyalar emekli maaşlarını adeta borsaya çevirdi. Özel bankalar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken emekliler her kampanya da farklı bir bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Mayıs ayında başlayan bu hareket hali hazırda sürerken çalışan maaşları konusunda da rekor rakamlar, parmak ısırtan anlaşmalar birbiri ardına gelmeye başladı.

Promosyon destek kampanyaları ilk başladığında kamu bankaları da dahil olmak üzere 750 lira civarındaydı. Kısa sür i.inde tırmanarak önce 2500 liraya ardından 7500 liraya son değişikliklerle de 10 bin liraya kadar tırmandı. Promosyon kampanyalarındaki bu yarış kamu ve özel kuruşların bankalarla yeniden masaya oturmasına neden oldu.

Promosyon yarışında sonradan atağa kalkan Türk Ekonomi Bankası (TEB), Anadolu Üniversitesi ile imzaladığı sözleşmeyle çalışan başına üç yıl için 41 bin 500 lira vererek bir rekora imza atmıştı. Ancak Sabancı Holding kuruluşu Akbank'ın bu rekoru geride bıraktığı ve Oyak Renault çalışanlarına üç yıl için 72 bin 500'er lira vereceği iddia edildi. Ağızları açık bırakan bu promosyon anlaşması için henüz bir açıklama yapılmadığı belirtilirken Akbank ve OYAK arasındaki anlaşmayla ilgili olarak gözler Metal-İş sendikasına döndü.

Kulislerde konuşulanlara göre üç yıl için ödenecek promosyon tutarıyla ilgili her bir çalışan adına Akbank'ta bir hesap açılacak ve promosyon tutarı 30 Eylül'de seyyanen ödenecek. Kronos.com.tr'de yer alan habere göre bankadan bir kaynak promosyon anlaşmasının yenilendiğini doğruladı ve ödemenin 30 Eylül'den önce 25 Eylül'de hesaplara geçeceğini söyledi.

Akbank emeklilere ve yeni emekli oalacaklara yönelik sürdürdüğü kampanya ile 30 Eylül'e kadar 7 bin liraya varan promosyon şartlı olarak da 500 chip-para veriyor. Maaşı 1500 liraya kadar olanlara 4 bin 150 lira, 2500 liraya kadar olanlara 5 bin 800 lira, 2500 liranın yukarınsa maaşı olanlara ise 7 bin lira ödeniyor.

 

Maaşını Akbank’a taşıyacaklara müjde! Promosyonda fiyatlar tekrar yükseldi

Emekli promosyonunda çılgın yarış! En çok hangi banka veriyor? Şimdi hemen bakın! ING, Vakıf Bank, TEB, Akbank...

Emekli promosyonunda yarış kızıştı, süre uzatıldı! Bankalar peş peşe açıkladı! ING, Vakıf Bank, TEB, Akbank...