Ekonomi

Promosyonlar 10 katına çıkıyor! Bankalar promosyon ödemelerini körükledi! İşte detaylar!

Promosyon ödemeleri 10 katına çıkıyor. Emekli zammı ile birlikte bankaların verdiği promosyonlar artmaya devam ediyor. İşte detaylar! Bu zamların ardından bankaların ödediği promosyon miktarları da arttı

Memurların bu yılın iki zam döneminde de toplam yüzde 72 zam aldılar.  Bu zamların ardından bankaların ödediği promosyon miktarları da arttı. Bazı devlet üniversiteleri ve Adalet Bakanlığı'nı personellerine eşit ve tek seferde 25 bin TL promosyon alacak olması her kurumdaki promosyon heyetleri ilgili banka yöneticileri ile görüşmeler yapılmaya başlandı. Bu emekli banka promosyon artışları 10 katı bulabilir.

İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayında uygulanan emekli maaş zammı ile birlikte emekli promosyonları kamu ve özel bankalar arasındaki yarışı körüklerken ödenecek rakam 10 bin TL'yi bulmaya başladı.

REKOR PROMOSYON ÖDEMELERİ!

Emekli promosyonları kamu ve özel bankalar arasındaki yarışı körüklerken Anadolu Üniversitesi çalışanları için bankalarla aylık 1.152 liradan 41 bin 500, Adalet Bakanlığı personelleri için de eşit ve tek seferde aylık 700 liradan 3 yıl süre ile 25 bin liralık promosyon ödemesi anlaşmasına varıldı. Bu anlaşmalardan sonra da memurlar alacakları promosyonları beklemeye başladı.

PROMOSYON ÖDEMELERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bazı bankaların kamu çalışanlarına ödediği promosyonu artırması tüm kamu kurumlarını harekete geçirdi. Kamu kurumlarındaki promosyon komisyonları bankalarla görüşmelere başladı ve promosyonların artırılması için çalışmalar başlatıldı. 2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre; banka promosyonu üç kişilik bir komisyon tarafından karara bağlanıyor. Bu komisyon harcama yetkilisinin başkanlığında yetkili sendika temsilcisi ile kurum temsilcisinden oluşuyor.

Bu komisyon bankalarla pazarlık yapılarak promosyon alınmasını sağlıyor. Verilecek promosyonun tamamı personele verilecek.  Promosyon ödemesinin en az 2 yıl ile 5 yıl arası bir süreyi kapsaması gerekiyor.

PROMOSYON 10 KAT ARTIYOR

Burada promosyondaki tazminat maddesi devreye giriyor. Bu madde şu şekildedir; İlk yıl sözleşmeyi fesih edenler tamamını ikinci ve üçüncü yıl iptal edenler ödenen promosyon tutarının yüzde 50'sini geri verir.  Buna göre 2019 yılında 3 yıllık için personel başına 3000 TL alan bir kurum sözleşmesindeki tazminat maddesini yürürlüğe girecek. Böylece her personel için 1.500 TL iade edilip, yeni sözleşme örnek verilirse 30 bin TL'den imzalanacak.

TOKİ sosyal konut başvuru şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru ne zaman?

12 kilo tüp ne kadar oldu? İpragaz tüp fiyatları ne kadar? İşte 31 Ağustos 2022 tüp fiyatları!

BİM’den beklenen yağ indirimi geldi! 30 Ağustos 5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?