Ekonomi

Promosyonun bir sonraki aya kalmasını istemeyenler dikkat!

Emekli maaşınızı taşıyarak nakit promosyon almak isteyip başvurusunu e-devletten yapanlar dikkat. Süreci tamamlamazsanız promosyonunuz bir sonraki aya kalabilir. Kuyruklara girip saatlerinizi şubede harcamak istemiyorsanız banka ve maaş hesabınızın geleceği bankayı değiştirmenin bir yolu daha var

Promosyon kuyruklarından gözü korkup maaş hesabını başka bankaya aldırmak için e-devlet seçeneğini kullananlar dikkat! Banka şubelerinin önünde uzayıp giden promosyon kuyruklarına girmek yerine seçtiğiniz bankada hesabınız varsa işleminizi telefon bankacılığı yoluyla ya da mobil bankacılığı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Kuyruklara girip saatlerinizi şubede harcamak istemiyorsanız banka ve maaş hesabınızın geleceği bankayı değiştirmenin bir yolu daha var. 4/A, 4/B, 4/C statülerinden emekli olanlar E-devlet'e girerek banka ve adres değişikliği kısmından işlemlerini gerçekleştirebiliyor.  E- devletten SGK işlemlerine girerek hesabınızın geleceği şubeyi ve bankayı değiştirebiliyorsunuz. Ancak bunu yapıp "promosyon hesabıma yatacak nasılsa" diye beklemeyin. Çünkü promosyon anlaşmasına onay verip üç yıl için maaşınızın seçtiğiniz bankadan alacağınıza dair taahhütte bulunmanız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmediğiniz ve sözleşmeye onay vermediğiniz  takdirde promosyon bir sonraki aya kalıyor.  

E-devletten banka değişikliği için izlenmesi gereken adımları şöyle;

Promosyon kampanyaları uzayacak mı?

 

Bir çok bankada emekli maaşlarında nakit promosyon kampanyaları için belirtilen son tarih 30 Eylül 2022. Ancak bunun istisnaları da var. Örneğin İş Bankası'nda kampanya 31 Ekim 2022 tarihine kadar uzatıldı. Daha önce pek bok bankanın 30 Ağustos'ta sonra eren kampanyaları 30 Eylül'e kadar uzatılmıştı. Dolayısıyla emeklilerde kampanya sürelerinin uzayacağı ve verilen nakit promosyon tutarının ise 10 bin liraya kadar yükseleceği beklentisi hakim.

 

Emekliler elinizi çabuk tutun! Promosyon almak için son iki gün! ING, Ziraat, Vakıf Bank, Yapı Kredi...

Emekli promosyonundan sonra bir adım da büyükşehirden! 4 bin 500 TL verecekler

VakıfBank promosyon 2022 ne kadar?