07 / 05 / 2024

Propin ihtiyaca özgü proje geliştirme modeli uygulayacak!

 Propin ihtiyaca özgü proje geliştirme modeli uygulayacak!

Ticari gayrimenkul sektöründe "ofis" alanında uzmanlaşmış PROPIN, tek yetkili temsil ettiği uluslararası bir firma için “İhtiyaca Özgü Proje Geliştirme” Modeli (Built to Suit) uygulayabileceği geliştiricileri araştırıyor...



Firmalar yeni ofis arayışlarına başladıklarında kurumsal kimliklerini yansıtacak, ihtiyaçlarına maksimum oranda cevap verebilecek bir bina arayışı içine giriyorlar. Piyasadaki alternatifler bu isteğe cevap veremezse, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda kendi binalarını inşaa ettirmeleri gündeme geliyor. Ancak uluslararası şirketlerin birçoğu, mülk sahibi olmamak yani bulundukları ülkede kullandıkları binalarda kiracı olmak gibi bir prensibe sahip oluyorlar. Bu prensip firmaların kendi kriterlerine göre bir bina inşa ettirme isteğini engelliyor.

Ticari gayrimenkul sektöründe "ofis" alanında uzmanlaşmış PROPIN, tek yetkili temsil ettiği uluslararası bir firma için “İhtiyaca Özgü Proje Geliştirme” Modeli (Built to Suit) uygulayabileceği geliştiricileri araştırıyor. Model kapsamında Kavacık, Ümraniye, Ataşehir, Kozyatağı, Bostancı ve yakın çevresinde, en az 6.000 m² büyüklüğünde ofis alanına sahip olabilecek projelerle ilgileniyor.

Firmanın ihtiyaçları şöyle belirtiliyor:


- Proje Tipi: A sınıfı ofis binası - Müstakil ya da çok kullanıcılı  

- Konum: Kavacık, Ümraniye, Ataşehir, Kozyatağı, Bostancı ve yakın çevresi

- Toplam Ofis İhtiyacı: 5,000 - 6,000 m2

- Minimun Kat Alanı: 1,000 m2

- Tahmini taşınma süresi: 20-24 ay

- Diğer nitelikler: Ofis binasında söz konusu firmanın rakibi olmamalı

Propin bu özelliklere sahip bir gayrimenkul geliştirebilecek firmalardan teklif topluyor. 

“İhtiyaca Özgü Proje Geliştirme” Modeli (Built to Suit)  modeli potansiyel kiracıyla geliştirici arasında feshedilemez bir anlaşma imzalanması sonrasında, kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda bir binanın inşa edilmesi olarak tanımlanabilir. Ofis kullanıcıların istekleri doğrultusunda bina inşa ettirmelerini ve bu binayı kiralamalarını mümkün kılıyor. Bu modelde geliştirici, kiracının ihtiyaçlarına cevap veren bir arsayı satın alıyor ve bu arsada ihtiyaca özel projenin tasarım ve uygulamasını yapıyor. 

 “İhtiyaca Özgü Proje Geliştirme” modelinde yapılan kiralamalar çoğunlukla finansal güçleri olan büyük şirketler tarafında yapılıyor. Kira anlaşmaları belirlenen süre boyunca feshedilemiyor. Bu şekilde geliştirici de kendini güvence altına alıyor. 



http://www.propin.com.tr/


Geri Dön