02 / 05 / 2024

PT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

PT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

PT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Savıno Gıorgıo Tondo Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de Beyoğlu, Asmalı Mescid Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi'nde kuruldu.



PT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Savıno Gıorgıo Tondo Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de  Beyoğlu, Asmalı Mescid Mahallesi'nde kuruldu. 


PT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi iş konusu; Her türlü emlak ve gayrimenkul alımı, satımı, kiraya verilmesi veya işletilmesi, her türlü emlak ve gayrimenkulün özellikle konut, siteler, ticari ve sınai marketler, depolar, villa, tatil köyü, devre mülk, apart, otel, motel, kamping gibi turistik tesisler, organize sanayi bölgeleri, ev, apartman, işyeri, ticarethane inşaatı, arsa, arazi ve her türlü taşınmaz alımı, satımı, devri, kiraya verilmesi, kiralama, pazarlama, yatırım amacıyla gayrimenkuller edinmek suretiyle bu varlıkların tek elden yönetimi ve bu amaçların gerçekleştirilmesi için gerekli iş ve işlemlerin yapılmasıdır.   Bu amaçları gerçekleştirebilmek için; a) Yatırım amaçlı gayrimenkuller alır, tesis kurar, bunları işletir, kiraya verir veya satar. b) Patent, ihtira beratı, marka, know how, anlaşmaları yapar, satın alır, iktisap eder, kiralar ve hakları üçüncü kişilere satar devreder, kiraya verir ve rehin hakkı tanır. c) Başkalarına ait gayrimenkul mallar üzerinde şirket lehine rehin ve ipotek tesis ve tescil ettirebilir veya bunlar üzerinde sair hakları iktisap edebilir veya bunları fekk ve terkin ettirebilir. d) Hakiki ve hükmi şahıslarla ortaklık kurabilir, kurulmuş ortaklıklara girebilir, mübadele edebilir,  rehin ve teminat olarak gösterebilir, yurt içi ve yurt dışı pazarlamalardan, bankalardan, kredi müesseselerinden borç alabilir, borçlanma mukaveleleri yapabilir, mal ve kefaret kredileri temin edebilir. e) Menkul kıymet portföyü işletmek amacı gütmeksizin, hisse senedi ve sair menkul kıymetleri satın alabilir, satabilir, başka hisselerle değiştirebilir, iştiraklerini azaltabilir veya sona erdirebilir. f) Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul mal ve gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsı her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde alım, satım, cins tahsisi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. g) Kurduğu veya kuracağı şirketler ile iştirake uygun gördüğü şirketlere ayni veya nakdi sermaye koyabilir, kurucu olduğu ve olmadığı şirketlerin sermaye artırımına iştirak edebilir. Yabancı ve yerli şirketlere işbirliği yapabilir veya iştirakler kurabilir ve mali mesuliyet tevziine dayanan anlaşmalar yapabilir. Şirketlere yararlı diğer her nevi hizmet ve muameleleri yapabilir. Yukarıda bahsedilen faaliyetlerden başka şirket yararlı ve gerekli görülecek iş ve işlemlerle Yönetim Kurulunun teklifi ve Genel Kurulun vereceği karar ile girebilir, ana sözleşmenin bu amaç ve konu maddesi genişletilebilir.



Geri Dön