Ekonomi

PTT iki ayda bir ödeme yapıyor! Şartları taşıyorsanız hemen paranızı alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım ödemelerine son sürat devam ediyor. Bu ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. İşte ödemelere dair detaylar!PTT aracılığıyla yapılan ödeme iki ayda bir hesaplara geçiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi hanelere yardım ödemesinde bulunuyor. PTT aracılığıyla yapılan ödeme iki ayda bir hesaplara geçiyor. Bu ödemeleri almak için sadece gerekli şartları taşımanız yeterli olacaktır.

İşte bahsedilen yardım ödemeleri ve onların şartları…

PTT ÖDEME YAPIYOR!

Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun'a göre ihtiyaç sahibi olarak sayılan aileler için eğitim desteği verilmektedir. Başvuru şartlarına uyan ailelere nakdi yardım yapılıyor.

EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

EĞİTİM DESTEĞİ NASIL KESİLİR?

EĞİTİM YARDIMI NE KADAR?

Erkek ilköğretim öğrencileri için 90 TL verilmektedir.

Kız ilköğretim öğrencileri için 100 TL verilmektedir.

Erkek ortaöğretim öğrencileri için 130 TL verilmektedir.

Kız ortaöğretim öğrencileri için 150 TL verilmektedir.

AİLE DESTEK YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir seyircilerden gelen, "Aile destek paketi ödemeleri ocak ayının 8'inde değil de yılbaşından önce yatar mı?" sorusuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, "Hemen çalışalım. Şimdi doğrusunu isterseniz tarihi pek hatırlamıyorum ama yılbaşından önce bir yılbaşı hediyesi yapalım inşallah." İfadelerini kullandı. Bakan Yanık kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan hemen önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık" şeklinde paylaşımda bulundu.

Artan fiyatlar telefon piyasasını vurdu! Telefon fiyatları artınca vatandaşlar eskiye döndü! İşte detaylar!

GSS primi 2023 güncellemesi! Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2023? Yeni yılda GSS primleri kaç TL oldu?